PEH KOLEGE JOJ DONEO 50.000 € I OSVOJILA TITULU MASTERCHIFA U SRBIJI: Ovim receptom je RASPAMETILA žiri, neobičan dezert joj doneo SLAVU
Održano je veliko finale druge sezone kulinarskog šou programa "Masterchef", a pobedu je odnela Anja Đukić i osvojila 50.000 evra. Naime, troje učesnika Anja Đukić, Stefan Šumar i Mila Spasić borili su se za vrednu nagradu i pokazali svoje kulinarske sposobnosti, a sudijska trojka Filip Ćirić, Nenada Atancković i Branko Kisić doneli su odluku o konačnom pobedniku "Masterchef Srbija".
Anja je svojim desertom raspametila žiri.
"Ovo je remek delo" - čuo se komentar žirija kada su ugledali Anjin desert, a u pitanju je bio "Yuzu tart" sa krckalicom od zelenog čaja i sladoledom od tonke i vanile.
Podsetimo, Anja je u drugoj sezoni popularnog takmičenja osvojila 80 poena od žirija, dok je Stefan imao 76. Borbu u superfinalu nastavili su Anja i Stefan, koji su u finišu spremali dezert koji je na kraju bio presudan za donošenje konačne odluke.
- Po meni, niste se proslavili. Nedovoljan broj komponenti na tanjiru, što je okej, ali isti ovaj fil sa bosiljkom ima previše želatina i kada se seče kolač pruža otpor. Želatin je tu u svrhu toga da drži kolač da bude jedna celina, da ne pobegne ništa iz njega, ali ovde ste preterali - prokomentarisao je Kisić, koji je Stefanu dao ocenu 8.
Prošle sezone zbog Branka Kisića nastala prava drama
Podsetimo, prošle godine je zbog pobede Tanje Simić u "Masterchefu", nastala prava drama na mrežama, a na meti kritika se našao član žirija Branko Kisić.
Nakon što je dao ocenu 7 za desert takmičarke Anamarije Babičković, pobedu je odnela Tanja Simić, a Branko je počeo da dobije brojne negativne komentare i poruke. Anamarija se nakon Tanjine pobede prvi put oglasila, a desert koji je Tanju Simić odveo do pobede , oduševio je žiri. Branko Kisić je otkrio da je tokom karijere kuvao za Džonija Depa, Pirsa Brosnana, Džuliju Roberts, princa Čarlsa, a on i njegov tim su bili zaslužni za pripremanje hrane na kraljevskom venčanju princa Filipa sa njegovom izabranicom.
kurir.rs/Prva