Ovoliko ćete morati da izdvojite ukoliko želite praseće i svinjsko pečenje na Božićnoj trpezi! "Za pečenicu 20 hiljada, a kome je mnogo, on deli..."
"Za prasećim mesom je potražnja, oni imaju sada relativno dobru cenu"
Ove godine cena prasećeg mesa raste pred Božić. To nije neuobičajeno pred velike praznike. Međutim, cena će mnoge koji slave odvratiti od kupovine celog praseta ili polovine, kako je to nekad bio običaj, pa se sve češće kupuju manji komadi. Kako aktuelne cene komentarišu odgajivači svinja i šta nas čeka do sedmog januara, proverila je novinarka Kurir televizije, Aleksandra Dražić u Sremu, u razgovoru sa svojim sagovornikom Borom Šuljmancem, odgajivačem svinja.
- Otkupne cene svinja su sada dosta niske, tako da za svinjsko meso ne bi trebalo da bude problem. Za prasećim mesom je potražnja, oni imaju sada relativno dobru cenu, to je zadovoljavajuća cena. U budućem periodu, kako se Božić bude bližio, cena prasića će ići gore. Očekujem da će biti od 500 do 500 dinara po kilogramu žive mere - rekao je i dodao:
- Praseće pečenje je luksuz, skupa roba, jako je skupo klanje, pečenje i sečenje. Osim osnovne cene prasića, moraćete da date 20 hiljada dinara da imate pečenicu na stolu za praznike. Iz tog razloga se češće opredeljuju za roštilj ili dele na pola, snalaze se.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs