Osvežavajuća letnja torta od malina

Sastojci

♦ 2 jajeta
♦ 75 g šećera
♦ 20 g margarina
♦ malo soli
♦ 50 g brašna
♦ 50 g skrobnog brašna
♦ 400 g malina
♦ 3 kašike šećera
♦ 2 dl slatke pavlake
♦ 0,25 l vode

Priprema
Prvo podelite jaja na belanca i žumanca. Zatim u činiju sa žumancima dodajte dve kašike tople vode, šećer, margarin i umutite.

Belancima dodajte malo soli i umutite ih tako da dobijete čvrst sneg. U žumanca naizmenično sipajte brašno i skrobno brašno, lagano mutite, a zatim smesi dodajte i sneg od belanaca.
U međuvremenu uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni, a važno je da pleh u kojem ćete peći koru za tortu dobro namastite. Pored toga, poželjno je da ga pospete prezlama.

Sipajte umućeno testo na pleh, stavite ga u rernu i pecite oko 20 minuta.

Kada to vreme istekne, ostavite koru još 15 minuta u isključenoj rerni. Za to vreme umutite slatku pavlaku, a od nje odvojte oko četvrtine i stavite u frižider.

Preostalom pavlakom namažite biskvit, koji ste pre toga izvadili iz rerne i malo prohladili.
Na sloj umućenog nadeva poređajte maline u sloju prema ukusu, a tortu na kraju ukrasite preostalom slatkom pavlakom iz frižidera.