Isprobajte

Kada mesite hleb dodajte jedan sastojak u testo: Pekarski trik zbog kog ostaje svež danima!

Foto: Profimedia

Ukoliko želite da vam hleb uvek bude svež dodajte malo meda u testo.

Niko ne voli hleb i peciva „od juče“, ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je sveže, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.

Ako se nakon pritiskanja testobrzo vrati u prvobitno stanje sveže je. Ako ostane „spljošten“, bolje ga zaobiđite.

Ako pravite hleb kod kuće, verovatno ste primetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare i mnogi se pitaju u čemu je tajna.

Domaći hleb Foto: Shutterstock

Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci.

- Vek trajanja pekarskih proizvoda, hleba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepinje i hleb ostaju dugo sveži i ne mrve se - objašnjava profesionalni kuvar iz „Haggis Pub & Kitchen“.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za domaće pletenice sa šećerom: 

This browser does not support the video element.

01:27
Recept za domaću pletenicu sa šećerom Izvor: Instagram/kiaralic96