SASTOJCI
600 g ćuretine
2 kašike maslinovog ulja
80 g pršute
120 g gambora
80 g sira trapista
30 g pesto sosa
20 ml konjaka
biber
200 ml pavlake za kuvanje
400 g barenog pirinča
200 g barenog brokolija
20 g putera
Priprema
Ćuretinu najpre iseči na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju.
Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa.
Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirina?.
Jelo za?inite po ukusu i prome?ajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje.
Ćuretinu najpre iseći na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju.
Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa.
Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirinač.
Jelo začinite po ukusu i promešajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje.
SAVET
Poseban ukus i izgled jelo će dobiti ukoliko ga servirate sa sosom uz prilog od pirinča i brokolija.