Namaz od patlidžana

Sastojci

- 500 g plavog patlidžana
- 150 g feta sira
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo soka od limuna
- so, biber
- malo seckanog lista peršuna

Priprema

Patlidžan operite, obrišite, pa stavite u podmazanu tepsiju. Očistite čenove belog luka, prelijte ih s malo maslinovog ulja, stavite pored patlidžana i pecite na 180 stepeni oko sat vremena (luk izvadite nakon dvadesetak minuta).
Pečeni patlidžan ostavite da se prohladi, pa mu ogulite ljusku. Stavite ga u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte sir, maslinovo ulje, sok od limuna i zgnječen beli luk. Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju sitno iseckan peršun. Namaz čuvajte u tegli i poslužite ohlađen uz tost ili krekere.