M. B. (14) kod železničke stanice u Beogradu pronašao radnik iz hostela „Central stejšn, i odmah je prijavio policiji

NOVI PAZAR - Fale otmičari!
Četrnaestogodišnja M. B. iz Novog Pazara, koja je navodno bila oteta i čiji nestanak je prijavljen policiji u nedelju, nađena je u ponedeljak uveče u blizini hostela „Central stejšn“ kod Glavne železničke stanice u Beogradu! Nju je primetio radnik hostela i pozvao policiju, koja je brzo utvrdila da je reč o devojčici iz Novog Pazara za čiji je povratak kući, navodno, tražen otkup!

Putovala autobusom

Dosad je utvrđeno da je devojčica u nedelju, dok su joj roditelji bili u Tutinu, taksijem otišla do autobuske stanice u Novom Pazaru. U 11.45 sati kupila je autobusku kartu za Beograd, a u 16.45 sati je doputovala u glavni grad. Gde se od tada nalazila i kako je provela noć, zasad se još istražuje, a nesumnjivo je utvrđeno samo da je M. B. policajcima ispričala tri različite priče o tome otkud ona u Beogradu.

- Najpre je tvrdila da su je nepoznati momci, kojima je pominjala samo nadimke, naterali da dođe u Beograd, da su joj oduzeli mobilni telefon i da će u ponedeljak u 22 sata ti navodni otmičari doći ponovo po nju - priča naš izvor iz istrage. Policija je odmah postavila zasedu, ali se oni nisu pojavili. U međuvremenu, u devojčicinoj torbi nađen je mobilni koji su joj otmičari navodno bili oduzeli i s kog je u nedelju uveče na telefon njenog brata upućena poruka „da porodica spremi novac, inače je više neće videti“!

- Kad joj je prva priča pala u vodu, M. B. je ispričala da su je neki momci iz Novog Pazara naterali da dođe u Beograd. Ti momci koje je pomenula odmah su identifikovani i privedeni, ali brzo se ispostavilo da oni uopšte ne poznaju devojčicu i da nemaju nikakve veze s njenim nestankom - priča naš izvor.
Tada je M. B. smislila i treću verziju!
- Ispričala je policajcima da se preko Fejsbuka upoznala s nekim momkom iz Ivanjice i da ju je on pozvao da dođe u Beograd - kaže naš izvor.

Ukrala dokumenta

Tokom noći između ponedeljka i utorka roditelji devojčice otišli su po ćerku u Beograd i ona je juče ujutru stigla u Novi Pazar, gde su s njom tokom dana razgovarali i policajci i radnici socijalne službe, lekari...
- Interesantno je da je devojčica u Beograd putovala s ličnom kartom koju je ukrala od sestre, a od dokumenata ponela je i svoj, ali i sestrin izvod iz matične knjige rođenih - kaže naš izvor.

Činjenice
TRI RAZLIČITE VERZIJE „KIDNAPOVANJA“ UČENICE IZ NOVOG PAZARA

- Priča 1
Nepoznati momci, koje devojčica uopšte ne poznaje, naterali su 14-godišnju M. B. da dođe u Beograd. U međuvremenu su joj oduzeli mobilni telefon, a onda su joj „otmičari“, koje „poznaje“ samo po nadimku, rekli da će u ponedeljak u 22 sata doći po nju.
- Priča 2
Devojčica je istražiteljima ispričala da su je momci iz Novog Pazara naterali da dođe u Beograd. Njihova imena rekla je policiji i navodni otmičari su privedeni, ali se ubrzo ispostavilo da oni uopšte ne poznaju devojčicu i da nemaju nikakve veze s njenim nestankom.
- Priča 3
Četrnaestogodišnjakinja iz Novog Pazara ispričala je da je došla u Beograd na nagovor momka iz Ivanjice. Ona je momka, kako je rekla, upoznala preko Fejsbuka.

Opsežna akcija
PRATILI SIGNAL TELEFONA

Od nedelje uveče, kad je policiji prijavljen nestanak M. B., pokrenuta je opsežna i vrlo ozbiljna policijska akcija koordinirana s visokog nivoa. Praćenjem njenog telefona brzo je utvrđeno da je stigla u Beograd, a onda je s njenog broja stigla i ucenjivačka poruka, za koju se još utvrđuje da li ju je napisala ona ili neko drugi. I u Beogradu i u Novom Pazaru na slučaju je radilo nekoliko policijskih ekipa.