Nebojša zna šta je uradio i verujem da mu je sada krivo. Ima i gorih od njega, kaže on

BEOGRAD - Verujem u pravnu državu iako je prošlo skoro dve godine od napada na mene - kaže za Kurir novinar Dejan Anđus posle još jednog odlaganja procesa koji se vodi protiv Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda.

Čovićev zet Miloš Ninković u utorak je kao svedok trebalo da bude saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu, ali je saslušanje odloženo zbog njegove bolesti. Tako je suđenje po ko zna koji put odloženo iako se napad u kome je Anđus brutalno pretučen dogodio još 4. juna 2014.

Falsifikovani nalazi

- Tast Čović i zet Ninković su bežanjima i lažnim lekarskim nalazima odavno priznali šta su uradili te, sada već davne, davne godine posle ponoći. Oprostio bih im da su mi se javno izvinili. Inače, ja ih i ne gonim sudski nego država radi svoj posao - kaže Anđus i dodaje:
- Zanimljivo je da su po hitnom postupku uhapšena četvorica huligana koja su više verbalno napala Šutanovca i još nekoliko njih iz DS iako nikakve tuče nije bilo. Čović se za udarce pesnicama i nogama izvukao da ne bude priveden, ali to je politika. Ima i gorih od njega.

Čović: Anđus laže

Naš sagovornik ističe da je u slučaju napada na funkcionere DS država procenila da je demokratska i neselektivna.
- U Čovićevom slučaju država je odlučila da ga malo zaštiti, mada je dopustila da postoji sudski postupak protiv njega. On zna šta je uradio i verujem da mu je sada krivo. Još čekam izvinjenje - kaže Anđus.

Nebojša Čović juče je rekao da nema komentar na izjavu Dejana Anđusa:
- A to što je saslušanje odloženo biće održano neki drugi put. Anđus laže, a vi prenosite njegove reči.

(I. I.)