Odbrana Marjanovića traži da se u dokaze uvrsti snimak sa kamera kuće porodice Jahović, koje su kobnog dana snimile mesto na kom je Jelena brutalno ubijena

Snimak koji su napravile nadzorne kamere sa kuće porodice Jahović, koja se nalazi u blizini nasipa u Crvenki, mogao bi Zorana Marjanovića da oslobodi krivice za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine.

Kako saznaje Kurir, upravo ovaj snimak je odbrana optuženog tražila da se uvrsti u dokazni materijal u okviru dopune istrage koju je sud naredio. Naime, kamere koje su postavljene na kući porodice Jahović, inače daljih rođaka pevačice Emine Jahović, usmerene su ka nasipu i snimile su njegov deo tog dana kada je ubijena pevačica.

1007.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva


Muškarac i dete


- Navodno, na snimku se vide muškarac i dete koji šetaju po nasipu u Crvenki, gde je Jelena kobnog dana trčala. Ono što je zanimljivo, a što Marjanoviću ide naruku, jeste činjenica da su na zapisu koji je kamera napravila muškarac, koji bi mogao biti Zoran, i dete sve vreme zajedno. Oni se ni u jednom trenutku ne odvajaju, čime se ruši jedna od ključnih tačaka optužnice - objašnjava odlično obavešteni izvor Kurira.

1004-dado-djilas.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Neko ne govori istinu

PEVAČICA DEMANTUJE RODBINSKE VEZE


Članovi porodice Jahović su, kada su dospeli u žižu javnosti, za medije naveli da im je poznata pevačica Emina rođaka.

- Gordana Jahović je izjavila da je njen suprug Eminin stric. Međutim, PR tim pevačice je to kasnije demantovao i naveo da Emina ne poznaje ni Sahiba, a ni njegovog sina Senada - podseća sagovornik Kurira.


Podsetimo, prema navodima optužnice, Zoran je malu Janu u jednom trenutku ostavio samu na nasipu kod rampe, pa potrčao za suprugom i zadao joj smrtonosne udarce na sredini nasipa.

- Ukoliko se ispostavi da su na snimku zaista Zoran i Jana i da se oni nijednog trenutka nisu odvajali, to će i te kako ići u prilog tvrdnjama odbrane. U odgovoru na optužnicu Marjanovićevi advokati su insistirali da se ovaj snimak dostavi i njima, pošto su sigurni da se na njemu nalazi njihov klijent - rekao je naš izvor.


Inače, inspektori su tokom istrage više puta obilazili kuću porodice Jahović.


Oduzeli im automobile


- Operativci policije bili su u domu Jahovića više puta, pretresali kuću i razgovarali s pojedinim članovima. Oni su još u aprilu 2016. godine, dvadesetak dana nakon zločina, odneli hard disk na kome se nalaze snimci koje su kamere sa kuće napravile. Policija je takođe oduzela automobile koji su pripadali Sahibu i Senadu Jahoviću, ali ih je kasnije vratila - objašnjava izvor Kurira upućen u istragu.

Godišnjica Pomen na groblju Zbeg u Borči, gde je sahranjena Jelena Marjanović

SESTRA TEODORA I PRIJATELJI OBIŠLI GROB

Teodora Krsmanović obeležila je juče na groblju Zbeg dvogodišnjicu smrti svoje sestre Jelene Marjanović. Ona je u društvu direktora Centra za forenzička istraživanja Nenada Šipke došla na pevačicin grob oko 10 časova ujutro.

Teodora je sa suzama u očima spustila cveće na Jelenin grob, a potom su pristigli najbliži prijatelji ubijene pevačice, među kojima je bio i njen drug Goran Doljančević. Nakon pola sata, okupljeni su počeli da se razilaze.

- Teško mi je, svakim danom mi je sve teže. Danas su se okupili samo najbliži kako bismo ispoštovali Jelenu i ovaj dan. Ne mogu više ništa da kažem, molim vas, imajte razumevanja - rekla je kroz suze Teodora.

foto: Dado Đilas


Nenad Šipka kratko je prokomentarisao da je na pomenu zbog svoje klijentkinje.

- Jelenu nisam poznavao, ali nisam mogao da ne dođem, morao sam da ispoštujem Teodoru kao svog klijenta - kazao je za Kurir Šipka.


Ostali članovi porodice Krsmanović na groblje će izaći sutra, a to su najavili i članovi porodice Marjanović.

Kurir/Jelena Ivić

Foto: Dragan Kadić/Privatna arhiva/Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je govor tela odao Zorana Marjanovića? Pogledajte kako je ponašao muž ubijene pevačice u intervjuu koji je dao posle sahrane!