STRAVIČNA NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Mali Aleksa (10) poginuo poslednjeg dana na rekreativnoj nastavi!
Foto: Privatna Arhiva

DA SRCE PREPUKNE

STRAVIČNA NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Mali Aleksa (10) poginuo poslednjeg dana na rekreativnoj nastavi!

Crna Hronika -

U stravičnom udesu lakše povrede zadobile su i dve Aleksine vršnjakinje T. S. i V. T.

Desetogodišnji Aleksa Dimitrov, učenik trećeg razreda iz Subotice, koji je sa vršnjacima boravio na rekreativnoj nastavi, poginuo je juče oko 10 sati u jezivoj saobraćajnoj nesreći na Divčibarama, koja se dogodila kada je „tojota“ uletela u kolonu mališana koji su prelazili ulicu. U stravičnom udesu lakše povrede zadobile su i dve Aleksine vršnjakinje T. S. i V. T.

Mesto nesreće... Hitna je brzo stigla, ali Aleksi nije bilo spasa
Mesto nesreće... Hitna je brzo stigla, ali Aleksi nije bilo spasafoto: Kurir, Privatna Arhiva

- Bilo je jezivo! Sve se odigralo u trenutku. Čula sam samo vrisku dece i jak udarac! Dečak je ostao da leži na betonu, nije mu bilo spasa. Strašna tragedija - van sebe priča za Kurir Vesna Đokić, koja je bila očevidac nesreće u kojoj je nastradao mali Aleksa.

foto: Kurir

PRODAVAČICA VESNA: Čula sam samo vrisku dece i jak udarac! Dečak je ostao da leži na betonu, nije mu bilo spasa

Na grupu mališana koji su boravili na rekreativnoj nastavi naleteo je Vladimir V. (43) iz Beograda, koji je bio za volanom „tojote“. On je uhapšen odmah posle nesreće.

- U trenutku kada je više od polovine kolone s decom prešlo ulicu, naišao je automobil. Vodič koji je bio na začelju mahao je vozaču da uspori, ali on nije usporavao, već je udario pravo u njih. Aleksa je nakon udarca ostao da leži, brzo je došla Hitna pomoć, ali nisu mogli da spasu dete. Vozač „tojote“ je odmah izašao i kada je video mrtvo dete, počeo je da plače. Govorio je da su mu kočnice otkazale. Inače, s njim u kolima bilo je njegovo dete, krenuli su ka obližnjem odmaralištu - kaže Kurirov izvor.

Aleksini vršnjaci iz osnovne škole „Miloš Crnjanski“, kojima je juče bio poslednji dan rekreativne nastave, odmah su vraćeni u hotel „Pepa“, ispred kog se tragedija i dogodila.

- Oni ne znaju da im je drug nastradao, misle da je samo povređen - dodaje naša sagovornica.

Iz hotela u kom su mališani boravili kažu da su oni juče posle doručka s učiteljima krenuli u šetnju, pred polazak kući.

- Tek što su izašli sa parkinga hotela na ulicu i krenuli da pređu na drugu stranu ulice, gde postoji trotoar, desila se nesreća - kaže sagovornik Kurira.

Čim su čuli za stravičnu tragediju, roditelji malog Alekse krenuli su prema Divčibarama. Sa njima je krenulo još nekoliko roditelja Aleksinih drugara.

Tuga... Aleksini roditelji Marina i Vladimir
Tuga... Aleksini roditelji Marina i Vladimirfoto: Privatna Arhiva

- Marina i Vladimir su van sebe. Ne znamo kako će preživeti gubitak sina. Bio je dobro i poslušno dete. Danima se radovao rekreativnoj nastavi i eto šta se desilo. Roditelji su brinuli o njemu, čuli su se s njim svakodnevno. Pričao je da mu je lepo i da uživa s drugarima. Ko je mogao da pomisli da ga više nikada neće videti - priča jedan od roditelja za Kurir.

Majka desetogodišnje učenice kaže da su brigu o deci vodile tri učiteljice i vodič iz škole, kao i da su i juče svi bili s njima.

- Trebalo je da juče, poslednjeg dana boravka, posete kuću pesnikinje Desanke Maksimović, a zatim krenu ka Subotici. Autobusi sa decom krenuli su oko 15 sati, ali bez Alekse - sa suzama u očima rekla je ova žena.

Vratili se kući

NE ZNAJU DA IM JE DRUG MRTAV

Nešto pre devet uveče, sinoć je sedamdesetak đaka OŠ „Miloš Crnjanski“ sa Divčibara stiglo u Suboticu. Pre dolaska autobusa, roditelji su tražili da niko ne prilazi deci, jer ona još ne znaju da je Aleksa preminuo. Naime, veći deo grupe đaka je već bio na trotoaru kada je došlo do nesreće.

Sahrana poginulog mališana je danas, a u u školi je juče proglašen dan žalosti.

foto: Kurir

Vozač u pritvoru

OKRENUO SE ILI SU OTKAZALE KOČNICE

Vozaču „tojote“ V. V. valjevska policija juče je odredila zadržavanje od 48 sati. Prema nezvaničnim informacijama, on nije imao alkohola u krvi, a na mestu na kom se dogodila nesreća ne postoji obeležen pešački prelaz.

- Ključno će biti veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li su mu zaista otkazale kočnice, kako je tvrdio posle nesreće, ili se tragedija dogodila kada se vozač iznenada okrenuo prema svom detetu, koje je sedelo pozadi, i tako izgubio kontrolu - kaže izvor Kurira iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

Jecaji bake Zlatinke

KAKO ĆU SAD BEZ MOG UNUČETA...

Zlatinka Dimitrov, Aleksina baka, kaže za Kurir da strašniju vest nije mogla da čuje.

- Bio je moja najveća ljubav na svetu. Podizala sam ga od malih nogu, kako ću ja sad bez mog unučeta... - jecala je nesrećna baka dečaka.

Ona objašnjava da su svi živeli zajedno i da ju je mališan mnogo voleo.

- Uveče je dolazio kod mene da zaspi. Voleo je da mu pričam priče o gusarima. Trebalo je da se vrati kući, baka ga je čekala pored bazena punog vode da se kupa kad dođe... A doneće ga u kovčegu - neutešna je Zlatinka.

Ona kaže da im je prvo javljeno da se dogodila nesreća, a tek kasnije su saznali da je mališan nastradao.

- Ni sad ne mogu da verujem da ga više nema. Ne znam kako ćemo preživeti svu ovu bol. Moj unuk je igrao za Spartak i trebalo je da nam stigne medalja za njegove uspehe, a poslali su nam telegram. I oni su ljudi bili zatečeni tragedijom - kaže baka i dodaje da će dečak biti sahranjen danas na pravoslavnom groblju.

foto: Kurir

Kurir / S. Stevanović - N. Harminc

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track