BEOGRAD - Mlada TV voditeljka Dea Đurđević teško je povređena pošto ju je autobus u sistemu javnog prevoza pokosio na trotoaru, na mestu jutrošnje teške saobraćajne nesreće koja se dogodila oko 6 sati ispred beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović".

Vladimir Šporčić VODITELJKU DEU ĐURĐEVIĆ AUTOBUS POKOSIO NASRED ULICE ISPRED KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Dea na operaciji sledećih 6 sati, lekari se bore da joj spasu ruku! Detalji jutrošnje užasne nesreće (VIDEO)

Prema jutrošnjim prvim informacijama, autobus je Dei otkinuo ruku i lekari se bore da je spasu. Podsetimo, nju je udario jedan od autobusa koji su se zakucali u automobile, učesnike prethodnog sudara među kojima je kao vozač bila i Dea.

Naime, kada je prvo došlo do sudara putničkih vozila Dea, koja je bila za volanom, izašla je iz kola da sa drugim vozačem proveri i utvrdi štetu. Utom je naišao autobus gradskog prevoza koji je naleteo na voditeljku, udario je dok je stajala na trotoaru.

pjimage-copy.jpg
Printscreen RTS, Printscreen Instagram, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink Tv 
foto: Printscreen RTS, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink TV, Printscreen Instagram

Prema najnovijim informacijama od 11 časova, voditeljka je odmah posle nesreće zbrinuta na VMA i već se nalazi u operacionoj sali na zahvatu koji će trajati sledećih 5-6 sati a u kojem će najbolji hirurzi te ustanove učiniti sve da joj saniraju povrede i spasu ruku. U međuvremenu na VMA je u pomoć kolegama stigao i dr Bumbaširević.

Dea nije u životnoj opasnosti, na VMA je jutros dovezena u svesnom stanju i komunicirala je sa lekarima. Srećom, nema unutrašnjeg krvarenja, niti povreda unutrašnjih organa. Međutim, ima polomljenu butnu kost. Sve vreme - od momenta nesreće do prijema na VMA, voditeljka je i pored izuzetno teških povreda ostala u svesnom stanju, čak i dok je sedeći pored svog automobila čekala dolazak hitne pomoći.

U toj medicinskoj ustanovi podršku joj pružaju majka, verenik Mladen Mijatović, brojne kolege...

Dein dečko Mladen Mijatović: Čuo sam se s njom, nisam je još video...

Pozvali smo njenog emotivnog partnera, novinara Mladena Mijatovića, koji je listu rekao:

foto: Printscreen/Instagram

- Čuo sam se sa njom, nismo se još uvek videli. Zaista moram da kažem da je policija odlično obavila posao, da lekari isto to čine i da se nadamo da će sve biti u najboljem redu - rekao je Mladen Mijatović.

Inače, na mestu jutrošnje nesreće intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći koje su zbrinule povređene i prevezle ih na VMA.

U nesreći je učestvovalo nekoliko putničkih, kao i vozila javnog prevoza. Razlog udesa je najverovatnije proklizavanje.

Printscreen/Pink VODITELJKU DEU ĐURĐEVIĆ AUTOBUS POKOSIO NASRED ULICE ISPRED KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Dea na operaciji sledećih 6 sati, lekari se bore da joj spasu ruku! Detalji jutrošnje užasne nesreće (VIDEO)


Kako tvrde očevici i učesnici nesreće, voda zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana slivala se niz ulicu koja je potom najverovatnije poledila. Autobusi na linijama 59, 42 i 78 saobraćaju alternativnom trasom. U ovom trenutku još je zastoj u blizini KBC "Dragiša Mišović".


Profesor Darko Mirković sa VMA rekao je da je primljeno troje povređenih, od kojih dvoje sa teškim povredama. On je potvrdio i da se žena, za koju se potom ispostavilo da je TV voditeljka Dea, nalazi na intenzivnoj nezi i da ima teške povrede ekstremiteta.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 6 časova na uglu ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića u Beogradu. Najpre su se sudarila dva automobila. Potom je u njih udario autobus, pa još nekoliko vozila.

- U 6.17 dobili smo poziv da je došlo do sudara dva autobusa i više automobila. Dve osobe su povređene. Žena stara oko 30 godina je teže povređena, dok je muškarac star oko 50 godina lakše povređen - rekli su iz Hitne pomoći.

1758959-dragisemisovicsudarnesrecafotortspt1-edit-copy.jpg
RTS Printscreen 
foto: Rts Printscreen

(Kurir.rs/Prva/RTS/Blic/Foto: RTS/Prva Printscreen)