Saša P. (36) zadobio opekotine po rukama i posekotine po licu kad je eksplodirala plinska boca dok je spremao hranu u lokalu na Vračaru

Saša P. (36), radnik u restoranu, povređen je juče oko 10 sati kad je u kuhinji eksplodirala plinska boca i izazvala požar! Nesreća se desila na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića na Vračaru u Beogradu.

Kako Kurir saznaje, Saša P. juče ujutru je došao na posao, a to mu je bio prvi radni dan u tom restoranu.

vracar-3.jpg
Stefan Stojanović 
demoliran restoranfoto: Stefan Stojanović

Vidljive povrede

- Bio je sam u lokalu i pripremao je vatru kako bi počeo sa spremanjem hrane. Nije nam jasno kako radnik nije osetio miris plina, jer se sumnja da je plin curio neko vreme, pa je verovatno tako nabio pritisak, nakon čega je boca eksplodirala - kaže izvor i dodaje: - Kad je eksplodirala boca, radnik je nekako uspeo da izađe ispred i seo je na trotoar. Imao je vidljive povrede, na rukama je imao opekotine, a po licu je bio isečen od stakla jer je izlog od siline detonacije pukao u paramparčad. Prema rečima očevidaca, nesrećni radnik bio je svestan posle eksplozije. - Kad sam čula detonaciju, odmah sam istrčala napolje. Takođe, sve komšije su izašle i pritekle u pomoć. Mladić je bio svestan, ali videlo se da je van sebe i u šoku. Nije znao šta ga je snašlo - rekla je potresena radnica iz obližnjeg diskonta.

Objekat demoliran

Inače, pored restorana nalazi se diskont pića, pa su brojni prolaznici uznemireno komentarisali: "Šta bi bilo da je vatra dohvatila boce sa alkoholnim pićem?" - Prava je sreća da niko nije stradao. Restoran je bukvalno demoliran od eksplozije, a i okolni lokali su se zatresli kad je puklo. I na automobilima, parkiranim ispred lokala, bilo je srče i tragova eksplozije - kaže očevidac.

Kolega

Dobro je prošao

Radnik restorana koji je trebalo da dođe u drugu smenu kaže da je dojurio čim je čuo za eksploziju. - Sva sreća da kolega nije nastradao. Ne znam kako nije osetio miris plina, dobro je prošao. On inače sedam godina radi u restoranima ovog tipa, a ovo mu je prvi radni dan u ovom lokalu - rekao je radnik, koji je bio vidno uznemiren.

Kurir.rs / B. T.