Devojčicu (14) i njenu dvogodišnju rođaku izujedali su komšijski psi kad su istrčali na ulicu dok je starija devojčica šetala mlađu u selu Dobrodol u opštini Irig.

Prema priči komšija, koje je u petak oko 20 sati uplašila vriska, iz čeljusti dva pomahnitala psa devojčice je odbranio njihov deda Trivko S. (67) koji je i sam zadobio povrede po butini i nogama.

Drama se odigrala u Ulici Ive Lole Ribara gde su devojčice došle kod dede u posetu.

- Starija je šetala mlađu devojčicu po ulici ispred kuće i odjednom su se stvorili psi koji su ih počeli da ujedaju. Čim je Trivko čuo vrisku dece istrčao je na ulicu sa nas nekoliko komšija kako bismo devojčice odbranili - priča jedna od komšinica koja je bila svedok strašnog događaja.

Komšinica dodaje da je u jednom trenutku Trivko legao na jednu od devojčica, a tada je pas počeo i njega da ujeda.

- Svima je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, a da li su još tamo ne znamo. Trivko je izašao iz bolnice i on je otišao kod sina u Ledince, a i njegova žena je otišla tamo. Svi su se jako potresli - priča komšinica.

Jedan od pasa je kane korso, drugi azijat, a meštani kažu da nije prvi put da su napali nekoga, ali da do sada nikoga nisu izujedali.

(Kurir.rs/Novosti)