INSPEKTORU SBPOK - BOŽIDARU STOLIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Veljin doušnik biće iza rešetaka još 30 dana
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

viši sud u beogradu

INSPEKTORU SBPOK - BOŽIDARU STOLIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Veljin doušnik biće iza rešetaka još 30 dana

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana Božidaru Stoliću, inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK.

Više javno tužilaštvo protiv Stolića sprovodi istragu zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

- Pritvor mu je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom roku - rekla je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovo rešenje Stolić i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Podsetimo, uhapšeni Božidar Stolić učestvovao je u prikupljanju dokaza o ubistvima u kući strave u Ritopeku, gde su između ostalog pronađeni i DNK tragovi žrtva koje je tu dovodio kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sumnja se da je Stolić odavao poverljive informacije Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, ali i Belivuku i Miljkoviću, koji su radili kao ispostava kavačkog klana u Beogradu. Stolić je inače, bio inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK, učestvovao je u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući u Ritopeku i na tom slučaju je radio sve do velikog hapšenja kriminalne grupe. Na saslušanju nakon hapšenja prošlog meseca branio se ćutanjem.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja