UŽAS! PIJANI SPORTISTA UBIO SRPKINJU: Devojka živa gorela i vrištala iz zapaljenog automobila!
Foto: Profimedia, Facebook

TRAGEDIJA U LAS VEGASU

UŽAS! PIJANI SPORTISTA UBIO SRPKINJU: Devojka živa gorela i vrištala iz zapaljenog automobila!

Crna Hronika -

Tina Tintor, koja je u Americi živela s porodicom, poginula sa svojim psom u nesreći koju je izazvao igrač američkog fudbala Henri Rags

Srpkinja Tina Tintor (23) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na njen automobil naleteo igrač američkog fudbala Henri Rags, koji je bio pijan. Nesrećna devojka živa je izgorela u autu sa svojim psom.

Tina Tintor, Las Vegas, saobraćajna nesreća
foto: Profimedia

Nije dao da mu vade krv

Kako prenosi Alabama.com, stravična nesreća dogodila se 2. novembra u ranim jutarnjim satima, kada je igrač američkog fudbala vozeći "ševrolet korvetu" udario u Tinu, koja se sa ljubimcem nalazila u "tojoti RAV 4".

- Sportista je u kolima bio sa devojkom Kjarom Vošington kada je na deonici na kojoj je brzina ograničena na 60 kilometara na sat krećući se 250 km/h udario Tinin auto - prenosi portal:

- Smrskani auto u kome je bila Srpkinja počeo je da gori, a ona je vrištala i zapomagala da je spasu. Nažalost, niko nije mogao da priđe jer je plamen bio neverovatno veliki, pa su ona i njen pas Maksi maltene živi izgoreli u buktinji. Očevici su pokušali da joj pomognu, ali spasa nije bilo, ostala je zaglavljena.

Henri Rags je posle nesreće s devojkom završio u bolnici.

- U bolnici je pravio haos, vikao je na policajce koji su došli da mu uzmu izjavu i nije želeo da mu tehničari izvade krv. Čak je u jednom momentu pokušao da pokida s ruke infuziju koja mu je bila priključena i tražio da odmah bude pušten kući. Ipak, krv mu je izvađena i utvrđeno je da je u krvi imao dvostruko više alkohola od onoga što država Nevada dozvoljava.

Henri Rags
foto: Printscreen/Facebook

Rags je, prema navodima američkih medija, platio kauciju.

- U međuvremenu je pušten iz pritvora, jer je priložio kauciju od 150.000 dolara. Takođe, dobio je određene zabrane, kao što su kućni pritvor, zabrana alkohola i vožnje, nanogicu i izdavanje pasoša kako ne bi pobegao - pišu mediji.

- Rags se suočava i sa optužnicom za posedovanje oružja pod dejstvom alkohola, s obzirom na to da je u trenutku nesreće u vozilu imao napunjen pištolj.

Očevidac nesreće Aleksander Hart, obezbeđenje obližnje zgrade, rekao je da je čuo vriske iz „tojote“.

- Devojka u „tojoti“ je još uvek bila živa kada sam stigao. Nisam mogao da je izvučem, bila je priklještena - rekao je policiji.

Na društvenim mrežama juče se pojavio i snimak na kome se jasno vidi kako automobil gori a Rags sedi na putu i gleda u plamen.

Nakon što je Ragsu izrečena kazna, porodica nastradale devojke nije želela da komentariše ceo slučaj, međutim, njen ujak Stevan K. iz Topole za Telegraf.rs ispričao je da je u šoku otkad mu je rodbina javila za tragediju.

Biografija

Dobio otkaz posle udesa, vatreni fan brze vožnje

Henri Rags igrač je američkog fudbala, a 2020. su ga Las Vegas Rajdersi izabrali kao 12. pik na draftu.

- Sportistu je klub odmah nakon nesreće otpustio - prenose mediji.

Američki NFL igrač Derek Kar podržao je Ragsa, što je izazvalo bujicu negativnih komentara na mrežama.

Rags je inače veoma aktivan na društvenoj mreži Instagram, gde se jasno vidi da je veliki ljubitelj automobila i brze vožnje. Prošle godine u maju dobio je ćerkicu, a prema pisanju medija, mnogi ga pamte po tome što je tokom pandemije koronavirusa davao novac za besplatne obroke onima kojima je to bilo potrebno.

Henri Rags
foto: Profimedia

Izbegla iz Hrvatske

- Bio sam kao sleđen kada su mi javili, sam način na koji se sve desilo je strašan. Tina je sa svojim psom izgorela zaglavljena u automobilu. Svojim skupocenim automobilom, vidno alkoholisan, vozeći strašno velikom brzinom, u njen auto je udario, ako sam dobro razumeo, čovek koji je tamo zvezda NFL lige - rekao je on.

Nastradala devojka je, prema rečima svog ujaka, bila mala kada se sa roditeljima preselila u Ameriku, a i pre toga su imali težak život.

- Cela porodica ima jako tešku životnu priču, a sada im se i ovo dogodilo. Oni su tokom rata izbegli iz Hrvatske, neko vreme proveli su na Kosovu, a 1999. godine su izbegli u selo Jarmenovci kod Topole, gde su živeli u kolektivnom smeštaju. Kada su dobili iseljeničku vizu, pre oko 20 godina, odselili su se u Las Vegas. Tamo je Tina bila s roditeljima, bratom, babom, dedom, ujakom i dve tetke - ispričao je ujak i nastavio:

- Njena baka i moj otac su rođeni brat i sestra. Porodica je van sebe od bola, Tina je poginula na tri ulice od svog stana - kaže ujak.

Tina Tintor
foto: Printscreen/Facebook

Drugarica poginule

Htela da dođe u Srbiju

Bojana Filipović, Tinina drugarica, za američke medije detaljno je govorila o tragično nastradaloj devojci.

Bojana Filipović, Las Vegas
foto: Printscreen/Fox5

- Upoznala smo se kad smo imale pet godina i otad smo nerazdvojne, a obe smo izbegle iz Srbije. Šetale smo zajedno pse, bile smo u parku, konačno smo htele da zajedno ove godine dođemo u Srbiju - rekla je ona za TV Foks 5.

- Planirala je da gradi karijeru kao programer. Bila je harizmatična, pametna, dobra.

Filipovićeva je navela da su kobne večeri njih dve bile u šetnji sa Tininim psom, nakon čega se Tina uputila ka svojoj kući.

- Njena majka me je plačući pozvala i rekla: „Hej, možeš li da proveriš da li je to njen automobil, nije se još vratila kući?“ Ovo je bio ishod koji niko nije mogao ni da zamisli.

Prijavili nestanak

Kako objašnjava, pošto se devojka nije vraćala kući, majka je počela da se raspituje.

- Pošto nije bila ni kod bake, otišli su u policiju da prijave nestanak. Tamo su im rekli da se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj ima preminulih, ne znajući još da je u pitanju ona. Kasnije je policija došla kod njih i saopštila im šta se tačno dogodilo - objašnjava Stevan.

Na mestu gde je nastradala njeni prijatelji i porodica stavili su njenu fotografiju sa psom, a pored su ostavljene sveće i cveće.

Tina Tintor, nesreća
foto: Printscreen

Sarađivala s policijom

Henri i ja smo pili te večeri

Ragsova devojka, kako prenose mediji, sarađivala je s policijom i objasnila kako je došlo do nesreće.

- Pili smo, ali ne znam koliko je Henri popio. Pre sudara Rags mi je rekao: „Šta radi ovaj?“, misleći na drugo vozilo, da bi se u tom trenutku dogodio sudar- navodno je rekla ona.

štampano izdanje 5.11.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

KURIR VAS PONOVO NAGRAĐUJE! UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA DANAS VAS OČEKUJU DVA POKLONA! POKLON ČIODE I DODATAK TV EKRAN

Dnevne novine Kurir i ovog petka poklanjaju svim čitaocima dva poklona. Dobićete poklon čiode i dodatak TV Ekran.

Volite da se bavite kreativnim radom? Stare stvari pretvarate u savršene nove dekorativne detalje za svoj dom? Ukrasne čiode će vam pomoći u tome. Čiode su nezaobilazno sredstvo za rad svakoga ko se bavi šivenjem, makar i amaterski.

Tu su da pripomognu kad treba nešto da se skrati i porubi, ali se isto tako mogu upotrebiti za kreativne tehnike rada.

Pakovanje sadrži 40 komada i dostupne su u različitim bojama.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Nenad Stojmenović: GLUMAC TREBA DA BUDE MUDAR I STRPLJIV. Razgovor o ulogama u serijama “Radio Mileva” i “Aviondžije” vratio je ovog dramskog umetnika u period kad je, pre više od dve decenije, započeo karijeru, a otkriva i šta ga danas u poslu čini srećnim

Nataša Ninković: Izazovna rola u političkom trileru o knezu Mihailu Obrenoviću

Zorana Bećić: Ulogu u “Feliksu” prihvatila sam zbog reditelja i producenata

poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs / B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track