BAKO, HOĆU KOD TATE: Deca ratnog vojnog invalida, čiji je sin juče skočio sa zgrade, ostaju zajedno, CSR im dodelio staraoca!
Foto: Kurir

niš

BAKO, HOĆU KOD TATE: Deca ratnog vojnog invalida, čiji je sin juče skočio sa zgrade, ostaju zajedno, CSR im dodelio staraoca!

Crna Hronika -

Porodica mladića N. C., sina preminulog ratnog vojnog invalida, koji je zbog teške finansijske situacije pokušao samoubistvo, neće biti razdvojena, potvrđeno je Kuriru u Centru za socijalni rad (CSR).

Da podsetimo, mladić je 19. januara skočio sa trećeg sprata porodične kuće, ali je srećom pao na sakupljeno granje, koje mu je ublažilo pad i prošao je sa ogrebotinama. Njegova baka je potvrdila da je skočio ispred nje govoreći: "Hoću kod tate", a da je to učinio jer nije mogao da izdrži tešku situaciju u kojoj živi sa petoro mlađe braće i sestara, kao i da je bio zabrinut da će mu oduzeti mlađe rođake.

Rešenje

- Potpisao sam rešenje po kome im je dodeljen staralac iz redova radnika iz centra. To znači da će taj radnik intenzivno pratiti razvoj, potrebe i sve ostalo u porodici. Moći će da se čuju ili vide svaki dan ili svaki drugi dan. Isključili smo mogućnost da se neko od njih smesti u hraniteljske porodice. Ostaju zajedno a to sa staraocem je privremena mera - rekao je Zoran Jović, direktor CSR, i naveo:

baka mladića
baka mladićafoto: Kurir

- Jedan od braće koji ima 17 godina je inteligentan, razborit, tako da postoji neka mogućnost da po navršavanju 18. godine on postane staralac.

Broj za pomoć

Humanitarka Marina Adamović objavila je na društvenim mrežama račun za pomoć na ime Dušanke Cvetković, na koji se može uplatiti pomoć. Broj računa je 200-35695729-59.

Baka mladića kaže da ju je ova vest obradovala. - Kao dete sam bila u hraniteljskoj porodici, tamo sam mučena i svoje unučiće ni mrtva ne bih dala da idu tamo - rekla je baka i nastavila: - Unuk je dobro, u bolnici je i oporavlja se. Komšije ove porodice kažu da N. C. inače nije suicidan. - On nije suicidan čovek, sasvim je normalan momak i borac. Tog dana mu se svašta skupilo. Mi ga svi ovde ne pamtimo kao problematičnog ili kabadahiju.

Dug

Teška situacija ove porodice, koja ima dug od 1,3 miliona dinara za struju, potresla je mnoge građane, koji su se priključili skupljanju pomoći za mališane i njihovu baku. Otac mladića, inače borac u ratovima devedesetih godina, preminuo je u oktobru prošle godine.

Kurir.rs/ M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track