Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza Bačka Palanka, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja u tajnom bunkeru ispod sedišta jednog kombija.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je juče tokom večeri na prelaz pristigao kombi ''opel vivaro'', kojim je upravljao 35-godišnji Beograđanin. Vozač je na postavljeno pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, kao i na eksplicitno pitanje da li u vozilu ima akcizne robe (alkohola, kafe, cigareta), odgovorio odrično.

1.jpg
Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Ipak, nakon što je vozilo detaljno pregledano, utvrđeno je da navedene izjave ne odgovaraju istini. Naime, u kabini vozila ispod dva reda sedišta i gumiranog tapacirunga, pronađen je prepravljen prostor tzv. bunker u kome je pronađeno navodno 55.800 paklica krijumčarenih cigareta.

carina2.jpg
Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Nakon što su sedišta u kabini vozila demontirana i izvađena iz vozila, sklonjen je i gumirani tapacirung, a zatim su uklonjena i 3 zavrtnja koja su držala poklopac bunkera. Tada se pred carinicima i policajcima ukazao prostor ispunjen paklicama krijumčarenih cigareta sa akciznom markicom Severne Makedonije, a u bunkeru su se našle i paklice sa akciznom markicom Republike Srbije.

Cigarete, kombi i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.

(Kurir.rs)