Darku Šariću rano jutros određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je bio organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za trgovinu drogom, ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, zlouptrebu položaja, držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti, posle čega mu je skinuta nanogica koja mu je odlukom istog suda bila stavljena u decembru prošle godine.

- Darko Šarić je 24. decembra 2021. iz pritvor u kom je bio od marta 2014. kada se predao srpskom pravosuđu, prebačen u kućni pritvor sa nanogicom. Kada je uhapšen, nanogica mu nije odmah skinuta, jer je zakonski i dalje bio u kućnom pritvoru - objašnjava sagovornik Kurira.

foto01-news1-nemanja-nikolic.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Prema njegovim rečima, nanogica mu je skinuta tek pošto je jutros sudija za prethodni postupak doneo odluku da mu odredi pritvor.

U sličnoj situaciji je bio i navijač Uroš Mišić, koji se sada preziva Radovanović. - Mišić je u kućnom pritvoru sa nanogicom bio sedam meseci, ali mu je ona jutros skinuta pošto mu je određen klasičan pritvor - dodaje on.

Međutim, Mišićev branilac, advokat Nikola Dumnić kaže za Kurir da je iznenađen ovakvom odlukom, s obzirom na to da je za isto krivično delo zbog kog je do sada bio u kućnom pritvoru prebačen u pritvor.

1312marina-lopicic.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Podsetimo, Mišić se sumnjičio za izazivanje opšte opasnosti, odnosno za stavljanje bombe na automobil Gorana Nikolaševića u Valjevu.

- Smatram da je odluka da mu bude određen pritvor nonsens, s obzirom da je od septembra zbog istog događaja bio u kućnom pritvoru i to pošto je dobrovoljno pristupio u Više tužilaštvo u Valjevu koje je vodilo istragu o tom predmetu - kaže Dumnić i najavljuje da će se žaliti na odluku sudije za prethodni postupak da Urošu Mišiću odredi pritvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da se grupa sumnjiči da je u cilju diskreditacije svedoka saradnika u drugom postupku koji se vodi protiv Darka Šarića, Nebojše Joksovića, angažovala nekoliko osumnjičenih među kojima je i Mišić da Nikolaševiću stave bombu kako bi se prikazalo da je to učino Joksović i da bi se on na taj način diskreditovao kao neko ko je nastavio da vrši krivična dela.

Mišič je, kako saznajemo, na saslušanju negirao da je učestvovao u postavljanju eksplozivne naprave ali nije iznosio detaljnu odbranu.

Među uhapšenima, kako je Kurir pisao je i dugogodišnji Šarićev branilac, advokat Dejan Lazarević.

Kurir.rs