Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, tokom vikenda, zadržali su petoricu vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan vozio i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija u centru Subotice zaustavila je pedesetogodišnjeg vozača „opela“ koji je vozio sa 1,40 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom marihuane i amfetamina.

U gradu su iz saobraćaja isključeni vozači „reno megana“ (45) i „fiat punta“ (32) koji su vozilima upravljali sa 1,56 i 1,26 promila alkohola u organizmu, kao i vozač bicikla (59) koji je vozio sa 1,40 promila alkohola.

Patrola u Bačkoj Topoli odredila je zadržavanje tridesetšestogodišnjem muškarcu, koji je upravljao „citroenom“ sa 1,90 promila alkohola. Protiv svih vozača podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.

Tokom sedmice, od 6. do 12. marta, na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda. U devet saobraćajnih nezgoda, 12 osoba je lakše povređeno, dok je u četiri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 44 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdat je 1631 prekršajni nalog, iz saobraćaja je isključeno 40 vozača, od kojih je za osam vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su 10 intervencija.

Kurir.rs/N.H.