"KAPETANE NAŠ, PROŠLO JE GODINU DANA BEZ TEBE!" Prijatelji se opraštaju od Luke Žižića kog je maskirani napadač izrešetao u kafiću
Foto: Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić, Printscreen

godinu dana od brutalne likvidacije

"KAPETANE NAŠ, PROŠLO JE GODINU DANA BEZ TEBE!" Prijatelji se opraštaju od Luke Žižića kog je maskirani napadač izrešetao u kafiću

Crna Hronika -

Pre tačno godinu dana brutalno je ubijen Luka Žižić dok je sedeo u svom kafiću na Novom Beogradu u društvu brata i prijatelja.

Naime, ubistvo se dogodilo 28. aprila 2022. na Novom Beogradu kada je iz za sada nepoznatog razloga Stefan M. iz Kraljeva prvo došao u kafić u radnom kombinezonu, sa hiruškom maskom na licu i kačketom na glavi i zamolio radnike lokala da uđe u toalet. Nakon što je izašao egzekutor je izvadio pištolji i ispalio nekoliko hitaca u Žižića, a kada je ubica počeo da beži Žižićevi prijatelji i brat uhvatili su ga i počlei da tuku. Egzekutor je uspeo da pobegne iz lokala i to na električnom trotinetu.

luka žižić brutalno ubijen u kafiću
luka žižić brutalno ubijen u kafićufoto: Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić

Tog kobnog dana prijatelji i porodica gledali su kako im Luka umire pred očima u samo nekoliko trenutaka. Koliko ih i dalje boli nedostajanje za izgubljenim prijateljem iskazali su sada i u novinama, godinu dana kasnije, tako što se objavili čitulje.

- Voljeni brate naš, zauvek si u našim srcima - stoji u čitulji koju su mu posvetili prijatelji Dulence, Bakala i Maške, kao i ekipa sa basketa koja mu se kroz čitulju obratila sa "Kapitenu naš, prošlo je godinu dana bez tebe".

pojavio se i snimka likvidacije
pojavio se i snimka likvidacijefoto: Privatna Arhiva, Printscreen

Podsetimo, nedelju dana nakon zločina u rodnom Kraljevu Stefanu M. je uhapšen na osnovu brojnih dokaza koje je ostavio prilikom likvidacije Žižića.

- DNK tragovi su ostali u lokalu, a prilikom tuče svedoci su ga prepoznali jer su mu skinuli hirušku masku i jasno videli lice - podseća izvor i dodaje da se Stefanu M. na teret stavljeno i ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) počinjeno 2021. godine.

Pjanović propevao

Ista osoba naručila ubistvo Radoševića i Žižića

Marko Pjanović, navodni vođa navijača Partizana iz Brčkog koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio je da naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića.

Kako je tada Kurir ekskluzivno objavio, osumnjičeni je do detalja ispričao kako i zbog čega je učestvovao u ubistvo Radoševića koji je u martu brutalno likvidiran pred brojnim očevicima na jednoj pumpi u Rušnju. Dvojica egzekutora došla su u lokal u kome je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u Nikšićanina.

pjanović, žižić i radošević
pjanović, žižić i radoševićfoto: Printscreen, Privatna Arhiva, Nenad Kostić

- Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, s obzirom na to da je pokojni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj - rekao je na saslušanju Pjanović i dodao:

- Inače, njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića pa su odlučili ga da ubiju.

Žižić pozajmio pare staklorezcu ubici

Staklorezac Filip Gavranović usmrtio je prijatelja pekara Nikolu Ostojića, pre pet godina u radnji u Resavskoj ulici, a zatim iz njegove torbe uzeo 1.800 evra i taj novac odneo Luki Žižiću vlasniku kafića "Ritual" jer mu je dugovao.

žižić pozajmio pare gavranoviću koji je ubio pekara
žižić pozajmio pare gavranoviću koji je ubio pekarafoto: Privatna Arhiva, MUP Srbije

- Tokom istrage na osnovu serijskog broja novčanica policija je došla do saznanja da je novac mog supruga Nikole nakon ubistva završio kod Luke Žižića. Na suđenju sam čula da je Žižić bio prijatelj Filipove bivše supruge i da mu je dugovao taj novac- izjavio je svedok na suđenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track