Prava drama dogodila se na glavnom trgu u Gornjem Milanovcu kada je tridesetšestogodišnji S.V. iz ovog grada prošao kolima kroz grupu ljudi okupljenih na trgu na protest . U ovom incidentu povređeno je jedno dete, kom je odmah ukazana pomoć u bolnici. Građani zgroženi ovim postupkom nastavili su da se okupljaju na trgu i ispred MUP-a u Gornjem Milanovcu.

RINA Ovo su prvi snimci sa mesta stravičnog incidenta u centru Gornjeg Milanovca

- Ovo je strašno šta se desilo i ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi. Čovek je uleteo među ljude vozio je 100 na sat. Još smo u šoku. To nije čovek, to je budaletina. Centar je u večernjim satima uvek zatvoren za sabraćaj. Sada je važno da samo dete bude dobro, ono je zbrinuto odmah. Svi smo besni, rekao je jedan od učesnika protesta koji se zatekao na licu mesta.

1692993016-gornjimilanovacautokojimjeudarenadevojcicanatrgufotorina-3.jpg
RINA 
foto: RINA

Brzom akcijom policije vinovnik ovog incidenta odmah je pronađen i uhapšen. Testiran je na prisustvo alkohola i droge u krvi. Rezultati prvog su negativni, dok se rezultati testa na drogu još čekaju. Povodom ovog slučaja oglasio se i predsednik opštine Gornji Milanovac.

1692993016-gornjimilanovacautokojimjeudarenadevojcicanatrgufotorina-4.jpg
RINA 
foto: RINA

- Pozivam Tužilaštvo i policiju da najstrožije kazne počinioca, a povređenom detetu želim što brži oporavak. Kretati se autom gde je na snazi stroga zabrana kretanja, ravno je pokušaju ubistva, izjavio je Dejan Kovačević, prvi čovek opštine.

Povređeno dete odmah je prebačeno u milanovačku bolnicu, gde je ukazana sva potrebna medicinska pooć.

1692993016-gornjimilanovacautokojimjeudarenadevojcicanatrgufotorina-2.jpg
RINA 
foto: RINA

- Dete je zadobilo lakše telesne povrede, udarac u koleno u ogrebotine. U stabilnom je stanju i nije životno ugroženo, ali je iz preventivnih razloga zadržano u bolnici, na posmatranju kako nalažu pravila u ovakvim situacijama. Urađeni su kompletni lekarski pregledi" , rekao je za dr Predrag Šutić direktor bolnice u Milanovcu.

Kurir.rs/RINA