BOMBONICA PONOVO UHAPŠEN, PAO SA PERAČIMA PARA: Dimitrijević je stari znanac policije, ranije privođen zbog OVOGA (FOTO)
Foto: MUP Srbije, Printscreen

KURIR OTKRIVA

BOMBONICA PONOVO UHAPŠEN, PAO SA PERAČIMA PARA: Dimitrijević je stari znanac policije, ranije privođen zbog OVOGA (FOTO)

Crna Hronika -

U velikoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je 19 osoba među kojima je, kako Kurir saznaje, Milan Dimitrijević (36), zvani Bombonica!

Bombonica je, podsetimo, poznat od ranije pošto je bio hapšen i 2012. i to zbog trgovine drogom. Podsetimo, MUP je danas saopštio da se kriminalna grupa sumnjiči za pranje novca sa S. D. (33) kojoj je na teret stavljeno i krivično dleo prevara u obavljanje privredne delatnosti.

Milan Dimitrijević Bombonica
Milan Dimitrijević Bombonicafoto: Printscreen

- Sumnja se da je S. D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih - navodi se u saopštenju MUP-a. Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara. Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti. Inače, kada je bio priveden 2012. Dimitrijević se sumnjičio da je predvodio grupu dilera iz Mladenovca. Oni su se teretili su drogu prodavali na više od 50 lokacija i to uglavnom maloletnicima. Policija je sumnjala da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Navodno, dileri su od Dimitrijevića dobijali paketiće, krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po poziv prodavali. - U svojoj kući tada je uhapšen i Dimitrijević, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge - podseća sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track