"TEŠKA SRCA OPLAKUJEMO NAŠEG MARKA, DONEO NAM JE RADOST": Srpska pravoslavna crkva u Čikagu se oprostila od stradalog tinejdžera
Foto: Printskrin / You Tube/CBS Chicago, Printscreen

TUGA

"TEŠKA SRCA OPLAKUJEMO NAŠEG MARKA, DONEO NAM JE RADOST": Srpska pravoslavna crkva u Čikagu se oprostila od stradalog tinejdžera

Crna Hronika -

Marko Niketić (17), tinejdžer poreklom iz Srbije, stradao je u nedelju oko 23 sata u saobraćajnoj nesreći u Čikagu gde je živeo sa porodicom. Mladić je stradao kad je na automobil "mercedes" kojim je upravljao velikom brzinom naleteo "mustang".

Na mestu nesreće juče su se okupljali njegovi najmili koji su se uplakani opraštali od njega, a sada se oglasila i Srpska pravoslavna crkva u Čikagu čijoj je zajedici pripadana Markova porodica.

- Teška srca, ali sa nadom i verom u vaskrsenje i večni život, Sveštenstvo, Izvršni odbor i cela opština Sabornog hrama Svetog Vaskrsenja oplakuju tragični gubitak našeg dragog člana, Marka Niketića, u razornoj saobraćajnoj nesreći u Glenvju - navodi se u njihovom oproštaju i dodaje:

- Marko nije bio samo voljeni parohijanin našeg Sabornog hrama, bio je sastavni deo naše zajednice, uključen u našu folklornu grupu SOKO. Njegova porodica, cenjena i poštovana u našoj zajednici, dugi niz godina predstavlja suštinski stub naše Saborne crkve.

Kako su naveli, moliće se za njegovu porodicu i njihovo spasenje.

- Markovo prisustvo donelo je radost našoj zajednici, a njegovo odsustvo će se jako osetiti. Ipak, uspomena na njega ostaće večno negovana u našoj Sabornoj porodici i u srcima svih koji su ga poznavali - navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve i Čikagu i dodaje:

- Neka Gospod podari večni pokoj duši Markovoj i podari njegovoj porodici snage da podnese ovo teško breme. Mi stojimo ujedinjeni u podršci i ljubavi prema porodici Niketić i svima koji su pogođeni ovom tragedijom. Zajedno, pronađimo utehu u našoj veri i nepokolebljivoj podršci naše zajednice dok prolazimo kroz ovo vreme dubokog gubitka.

Marko Niketić, Čikago, Saobraćajna Nesreća
foto: Printscreen/Youtube

Mladi Niketić je, da podsetimo, poginuo, a tri osobe su povređene u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila.

Tinejdžer iz Srbije je upravljao mercedesom u koji je udario mustang koji se kretao velikom brzinom. Niketićev saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu. Vozač mustanga je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač je u kritičnom stanju.

Marko je inače kumče pokojnog pevača Šabana Šaulića.

- Deca su mi rekla „Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike“. Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema. Marko je bio divan dečak, život je bio tek pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu... Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove – rekla je Gordana Šaulić za Kurir nakon saznanja o Markovoj pogibiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja