"AKO RADIMO NEKOG BOLJE DA ZASTANEMO!" Evo ko je javljao ZVICERU kad crnogorska policija sprema hapšenja "kavčana"
Radoje Zvicer, Foto: sudovi.me, Privatna Arhiva

skaj komunikacija

"AKO RADIMO NEKOG BOLJE DA ZASTANEMO!" Evo ko je javljao ZVICERU kad crnogorska policija sprema hapšenja "kavčana"

Crna Hronika -

Odbegli "kavčanin" Nenad Neno Kaluđerović sa Cetinja, preko doušnika iz crnogorske policije javljao je šefu "kavčana" Radoju Zviceru kada se spremaju hapšenja pripadnika klana, proizilazi iz Skaj komunikacije koju su objavili crnogorski mediji.

Prema navodima Vijesti, Kaluđerović je preko tajne Skaj aplikacije u kontinuitetu javljao šefu kavačkog klana kada će specijalni policijski tim u akcije hapšenja, a te informacije, prema sopstvenim tvrdnjama, dobijao je od sestre izvesnog policajca. Među njihovim prepiskama su i one o planiranju likvidacija, ali i dogovori za uništavanje tela ubijenih u ratu kotorskih klanova ili automobila korišćenih u likvidacijama.

nenad kaluđerović
nenad kaluđerovićfoto: printscreen Instagram pg_forass

- Brate, jesi li tu? Specijalni tim ima neko hapšenje danas ili sutra sprečavaju nečiju likvidaciju, ne znam ni gde ni koga... Mene rekla sestra K*******, ali ovo samo za tebe. Brat joj javio. Tako ako radimo nekoga, bolje stati i skloniti sve čega bi se mogli ufatiti inspektori - napisao je Cetinjanin Kaluđerović 16. januara 2021. godine Radoju Zviceru koji mu odgovora da trenutno njegovi nikog ne rade.

- Neka se po PG momci pripaze. Za svaki slučaj... Ako su naši, neka obustave akciju, neka ćute i sklone telefone i opremu - rekao je nakon toga Kaluđerović. Vođa "kavčana" mu odgovora: "Valjda nekog u PG rade sa blindom."

- Naši nikog ne rade. Pa ovi iz Specijalnog mi rekli da nekog rade u PG... Ali ne znaju ni ko se radi. Nemaju oni tu ništa, ne znaju ništa - napisao je Zvicer, a Kaluđerović tada naglašava da je bitno da znaju kada su policajci na nekom tragu, jer će moći da upozore "naše ljude da ko ne srlja."

radoje zvicer
radoje zvicerfoto: detective-info.com.ua

Cetinjanin tada objašnjava Zviceru da je upravo taj policajac krajem 2020. godine uhapsio sada optuženog za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina i to nakon što ga je pozvala supruga tog Cetinjanina.

- Sa manekenom je bio murijaš i njih dva su ga uhapsili i zvali Lazovića -odgovara mu tada Zvicer.

Kako navode crnogorske Vijesti, Kaluđerović i Zvicer odavno sarađuju jer se u prepiskama na Skaju može videti da su se dopisivali i u decembru 2019., ali i 2020.

Inače, da podsetimo, javnost je prvo čula za Nenada Nena Kaluđerovića kada je učestvovao u sprečavanju masakra na Cetinju, 12. avgusta 2022. kada je pomahnitali Vuk Borilović ubio deset ljudi, a nekoliko njih teško ranio. Kaluđerović je tokom masakra pucao na pomahnitalog Boriloviću, a istraga je utvrdila da je na kraju Borilovića ipak ubio pripadnik cetinjske policije.

vuk borilović počinio nezapamćeni masakr na cetinju u avgustu 2022.
vuk borilović počinio nezapamćeni masakr na cetinju u avgustu 2022.foto: Privatana Arhiva, Fonet AP

Nakon toga Kaluđeroviću se gubi svaki trag, a sumnjiči se da je najpre "čistio" put članovima kavačkog klana dok su iz Spuža ka Kotoru prevozili otetog škaljarca Mila Radulovića zvanog Kapetan, a potom učio jednog od vođa te kriminalne grupe, Slobodana Kašćelana, kako da se reši tela prethodno ubijenih Barana Damira Hodžića, pripadnika "škaljarskog klana" i njegovog šuraka Adisa Spahića.

(Vijesti)

Bonus video:

04:06

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja