ĐORĐE JE ZADOBIO ŠEST UDARACA U GLAVU, OD KOJIH JEDAN U SLEPOOČNICU! Antonović: Deca su fizički jača, a psihički...
Foto: Kurir, Facebook

ubistvo na voždovcu

ĐORĐE JE ZADOBIO ŠEST UDARACA U GLAVU, OD KOJIH JEDAN U SLEPOOČNICU! Antonović: Deca su fizički jača, a psihički...

Crna Hronika -

Maloletnici za koje se sumnjiči da su učestvovali u ubistvu Đorđa Mijatovića, brata Vojina Mijatovića, ministra u vladi Bosne i Hercegovine, nalaze se u pritvoru i biće procesuirani za teško ubistvo. Đorđe je zadobio šest udaraca u glavu, od kojih jedan u slepoočnicu.

Taj udarac je doveo do pucanja lobanje, zbog čega je dobio epi napad i infarkt. Ovom događaju je prethodila svađa. Naime, Mijatovića su, kako komšije tvrde, napali tinejdžeri, koji su u parku zadirkivali njegovog jedanaestogodišnjeg sina. U želji da zaštiti dete, pretučen je i izgubio je život.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Mladen Radulović, novinar Kurira, doc. dr Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost i Željko Mašović, psiholog

Mladen Radulović
foto: Kurir televizija

- Samo da se vratimo godinu dana ranije. Imali smo masakre u Mladenovcu i u Ribnkaru. Očigledno je da je mlađa generacija u jednoj vrsti problema. Moram da kažem da su tome doprineli i stariji. Nasilje je sveprisutno i taj princip krivice i sankcije je potpuno obesmišljen. Deca sa 12 godina već sve znaju, gledaju kako se puštaju lica koja su izvršila najteža krvična dela i njima je već u glavi da mogu da izvrše napad, prebijanja i da neće imati nikakve konsekvence. Ne znam šta su ova dvojca tinejdžera mislili, ali imaće posledice zbog toga. Ostaje da se vidi kakav je bio taj fizički napad i da li su oni trenirali borilačke veštine. Ukoliko jesu kazna je teža nego da nisu - rekao je Radulović.

Ratomir Antonović
foto: Kurir televizija

Antonović je konstatovao da je nephodno da se društvo pozabavi uzrokom sve agresivnijeg ponašanja maloletnika:

- . Moramo da vidimo šta je uzrokuje takvo ponašanje maloletnika. Nažalost možemo da konstatujemo da su nam deca veoma agresivna. Vidimo to i po slučaju na Voždovcu kada dečak od 16 godina nije imao problem da nasrne na čoveka od 40 godina. Videli smo da je bio očigledno jači od njega čim je uspeo da mu nanese teške povrede od kojih je preminuo. Vidimo da su deca danas dosta drugačija i po fizičkim karakteristikama i po nekoj psihičkoj strukturi. Idu u teretane, imaju fizičku snagu, a nemaju psihološku barijeru da znaju šta je dozvoljeno, a šta nije.

Željko Mašović
foto: Kurir televizija

Mašović kaže da je važan deo problema prenatrpanost informacijama koje prenose nasilje:

- Poenta je u tome što je sistemski pritisak ogroman. Na delu je svakodnevno zatrpavanje informacijama o nasilju. Postoje sindromi kopiranja dela nečega, pa se tako kopira i nasilje. Kad se nešto loše desi mi imamo vest. I onda meljemo, meljemo i meljemo, pa se to zaboravi. Klinci ne prate medije. Oni gledaju jutjub i društvene mreže.

Istakao je da ne treba deci ukidati zdravu dozu agresivnosti, kao i da je doba klasičnih tuča prošlo:

02:02

OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO MIJATOVIĆA TEŽA KAZNA AKO SU TRENIRALI BORILAČKE VEŠTINE?! Antonović: Deca su fizički jača, a psihički...

- Ne treba deci ukidati tu dozu zdrave agresivnosti. Šta to znači. Ako te neko uporno gnjavi i maltretira bolje je na nekin način odreagovati verbalno ili nekako drugačije nego da se bes taloži i taloži da bi se na kraju iskalilo na nekom nedužnom. Poslednjih 7, 8 godina nema više tuče kao tuče. Nema više tuče kao tuče, nego je poenta da te ponizim i preko mreža i na svaki način.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

09:13

VELIKA JE NELOGIČNOST U IZJAVAMA OSUMNJIČENIH ZA DANKINO UBISTVO Sagovornici Kurir televizije: Šta se desilo s DNK tragovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track