SLUČAJ DAVIDA IZ ZEMUNA PODSETIO NA SLUČAJ SA DEDINJA: Sinovi sahranili roditelje u kući, razlog je isti! MORBIDNA SLIČNOST
Foto: Sonja Spasić, Kurir

horor

SLUČAJ DAVIDA IZ ZEMUNA PODSETIO NA SLUČAJ SA DEDINJA: Sinovi sahranili roditelje u kući, razlog je isti! MORBIDNA SLIČNOST

Crna Hronika -

Događaj koji je u utorak popodne uznemirio građane Zemuna kada su pronađeni ljudski ostaci u kući, nažalost nije usamljeni slučaj kada je reč o ovakvim delima, a slučaj iz Zemuna podsetio je gotovo identičan slučaj sa Dedinja, beogradskog elitnog naselja.

Naime, pre pet godina, 23. oktobra, otkriveno je da je Slobodan Perišić (53) zakopao telo svoje majke Stevane (83) u njihovoj garaži u beogradskom elitnom naselju Dedinje.

Slobodan Perišić
Slobodan Perišićfoto: Sonja Spasić

Stevana je, kako smo tada pisali, preminula 11. oktobra prirodnom smrću, međutim, njen sin Slobodan nije želeo da prijavi njenu smrt i sahrani je na groblju, već je majčino telo 12 dana držao u njihovoj zajedničkoj kući, da bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra.

Slučaj je tada prijavila Slobodanova bivša supruga, s obzirom na to da su živeli u istom dvorištu, ali u zasebnim kućama, te je biša žena primetila da svekrvu nije videla nekoliko dana, a na njeno pitanje gde je Stevana, njen bivši suprug Slobodan joj je rekao da je bolesna i da leži u bolnici, u šta ona nije poverovala.

- Bivša žena je reka da je, kada je u garaži videla sveže zakopanu rupu, posumnjala je da je Slobodan tu zatrpao mrtvu majku - rekao je tada izvor za Kurir.

Dedinje
Dedinjefoto: Sonja Spasić

Kada je policija tog dana pokucala na vrata Perišića, on je bio u crnini, a na pitanje sa kime živi, odgovorio je kratko "sa majkom", dok je potom na pitanje gde je ona, rekao "umrla je", da bi rekao na kraju da je staricu sahranio u garaži, zato što nije imao novca za sahranu.

Kako je Kurir tada pisao, Slobodan je prvobitno nesrećnu staricu umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Međutim, ubrzo je leš počeo da zaudara te je mrtvu majku prebacio u kadu i svakog dana je dolivao ledenu vodu i dodavao led kako bi sprečio da se telo raspadne, što ipak nije pomoglo. Leš je sve više počeo da se oseća, ali i da se raspada, pa je 20. oktobra odlučio da zakopa majčin leš u garaži.

Dedinje
Dedinjefoto: Sonja Spasić

Perišić je inače bio uhapšen odmah po otkriću ovoga, ipak, tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega jer je utvrđeno da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela.

- Tužilaštvo je donelo odluku o odbacivanju krivične prijave, jer je utvrđeno da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela za koje bi se gonio po službenoj dužnosti. Protiv Perišića će se voditi samo prekršajni postupak - objasnio je tada naš sagovornik.

Zemun
Zemunfoto: Kurir

Slučaj koji je podsetio na ovaj iz 2019. godine dogodio se upravo juče u Zemunu kada je, podsetimo, otkriven ljudski skelet u kući u kojoj je penzioner Branislav Drobnjak živeo, a kako se sumnja, iza toga stoji upravo njegov sin David Drobnjak koji je u pratnji dva advokata juče i došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca pre osam godina sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju.

- Izjavio je da mu je otac preminuo prirodnom smrću i da ga je sahranio u kući. Policija i dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odmah su izašli na lice mesta. Tužilac je naložio da se obavi uviđaj i ekshumacija ostataka koji su pronađeni - podseća sagovornik Kurira.

Sahranio oca u kući
Sahranio oca u kućifoto: Kurir

Sina Branislava Drobnjaka komšije pokojnog starca nisu poznavale, prema njihovim rečima, videli su ga možda svega dva puta, a i tada kada su se sreli sa Davidom, na pitanje gde mu je otac, rekao je da je u staračkom domu, ali da ne prima posete, iz razloga što je senilan i ne prepoznaje nikoga, pa ni njega.

Inače, kako Kurir saznaje, David se ranije zvao Dejan, a promenio je ime posle odsluženja zatvorske kazne u inostranstvu.

- Navodno je u inostranstvu osuđivan za teška krivična dela i tamo je služio kaznu. Po odsluženju kazne, vratio se u Srbiju, i tada je i promenio ime - naveo je izvor Kurira.

David Drobnjak
David Drobnjakfoto: Facebook

Komšije pak o Branislavu imaju samo reči hvale, s obzirom na to da su se godinama družili, pa im je bilo čudno što je napustio dom u Zemunu i otišao bez pozdrava i ijedne reči.

- Nismo ga videli od oktobra 2016. godine. O njemu je do tada brinuo sin, a šta se dogodilo ne znamo. Danas smo se šokirali kada smo videli policiju i kada smo saznali zbog čega su oni zapravo došli - kaže za Kurir jedna od komšinica.

Bonus video:

02:46

KURIR ISPRED DVORIŠTA GDE JE ČOVEK ZAKOPAO OCA DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU: Pitali ga gde je otac, evo šta je odgovarao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track