RANIO DEVOJČICU IZ VAZDUŠNJE PUŠKE U CENTRU BEOGRADA: Evo kako se branio na saslušanju u tužilaštvu, zatražen pritvor!
Prvo osnovno javno tužilaštvo, Foto: Dado Đilas

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

RANIO DEVOJČICU IZ VAZDUŠNJE PUŠKE U CENTRU BEOGRADA: Evo kako se branio na saslušanju u tužilaštvu, zatražen pritvor!

Crna Hronika -

S. H. (53) kom je juče na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje zbog sumnje da je iz svog stana ispalio projektil iz vazdušne puške „FX“ model „Maverick VP“ kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan, pogodivši tom prilikom tinejdžerku (15), na saslušanju je delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

- Osumnjičeni S.H. (53) je u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od starne javnog tužioca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela, nakon čega je postupajući javni tužilac podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom S.H. (53) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke- saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Devojčici je, podsetimo, naneo ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, i sumnjiči se za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

U daljem toku predistražnog postupka, kako se navodi u saopštenju, biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana maloletna oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video:

02:17

VAZDUŠNA PUŠKA JE DOSTUPNA SVIMA UZ LIČNU KARTU, TO MORA DA SE PROMENI! Stručnjaci: Nije smrtonosna, ali se može da uradi OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track