U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušan uhapšeni S.Ž. (45) zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti na štetu Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije Zagorke Dolovac.

- On je u sredu ugrozio sigurnost oštećene pretnjom da će napasti njen život, a u tužilaštvu je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, da je uputio pretnje Vrhovnom javnom tužiocu Republike Srbije Zagorki Dolovac - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Nakon toga je branilac okrivljenog podneo predlog javnom tužiocu za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela kojim će okrivljeni biti osudjen na kaznu kućnog zatvora sa nanogvicom u trajanju od 9 meseci, na meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom Zagorkom Dolovac u trajanju od 3 godine, kao i na uplatu novčanog iznosa od 500.000,000 dinara na ime imovinskopravnog zahteva koji će na zahtev Vrhovnog javnog tužioca Zagorke Dolovac biti doniran u dobrotvorne svrhe - Dečijem selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, pa će novčana sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara biti uplaćena na njihov račun.

- Treći osnovni sud u Beogradu je potvrdio sporazum zaključen izmedju javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljenog i njegovog branioca i doneta je presuda kojom je okrivljeni osudjen na navedene sankcije - navodi se u saopštenju.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će oštro kazniti učinioce svakog vida napada i nasilja i nastaviti da štititi sigurnost svih gradjana Republike Srbije.

Bonus video:

MUP Srbija UHVAĆEN DEČAK (13) KOJI JE SLAO PRETNJE ŠKOLAMA Pretio bombama i terorističkim napadima! Policija pretresla stan i pronašla dokaze