GRADSKI ZAVOD ZA VEŠTAČENJA KAŽNJEN ZBOG ISTRAGE O ZLOUPOTREBAMA: Godinu dana nisu dostavili nalaze veštačenja
Viši sud u Beogradu, Foto: Petar Aleksić

odlučeno

GRADSKI ZAVOD ZA VEŠTAČENJA KAŽNJEN ZBOG ISTRAGE O ZLOUPOTREBAMA: Godinu dana nisu dostavili nalaze veštačenja

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu, kako Kurir nezvanično saznaje, kaznio je Gradski zavod za veštačenja sa 500.000 dinara jer već godinu dana nije dostavio Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu veštačenje na koje se čeka kako bi bilo odučeno u predmetu koji se vodi protiv osumnjičenih za zloupotrebe u EPS-u.

- Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Gradskom zavodu za veštačenje je Viši sud u Beogradu odredio kaznu od 500.000 dinara, dok je istom odlukom kažnjen i direktor tog Zavoda i to sa 150.000 dinara - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, u maju prošle godine privedeno je nekoliko osumnjičenih zbog sumnje da su zloupotrebama EPS oštetili za oko sedam i po miliona dolara. Tužilaštvo je 9. juna prošle godine ekonomsko-finansijsko, građevinsko i tehnično veštačenje, ali njegovi rezultati do danas nisu dostavljeni.

- U međuvremenu je poslato nekoliko molbi i urgencija, ali njegovi rezultati nisu dostavljeni, zbog čega ne može da bude doneta odluka, odnosno podignuta optužnica u tom predmetu - potvrdio je sagovornik Kurira.

Zavod i njegov direktor u obavezi su da navedene iznose uplate u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Bonus video:

03:15

NAKON KRAJA ISTRAGE SLEDI VEŠTAČENJE! Saobraćajni veštak i psiholog: Ne možemo donositi zaključke samo na osnovu izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track