FILIPA NEMA ŠEST MESECI, DEDA BRANKO OČAJAN: Čekamo da se javi, muka nam je! Ni kamere ni svedoci ne kažu DA JE SKOČIO U SAVU
Foto: Printscreen/Nestali Srbija

KURIR TELEVIZIJA

FILIPA NEMA ŠEST MESECI, DEDA BRANKO OČAJAN: Čekamo da se javi, muka nam je! Ni kamere ni svedoci ne kažu DA JE SKOČIO U SAVU

Crna Hronika -

Prošle godine u novembru nestao je mladić iz Klenka, Filip Urumović, star u tom trenutku 21 godinu.

Tada je pronađen njegov otključan automobil i dokumenta, pored mosta preko Save, nadomak sela. Nadzorne kamere sa obližnjeg objekta su ga snimile da se kreće po nasipu, ali konkretnog događaja nije bilo, koji bi uputio na to gde je Filip.

Gotovo pola godine kasnije, Filipova porodica i dalje nema informacije o njegovom nestanku, a za sa novinarkom Kurir televizije Aleksandrom Dražić razgovarao je Branko Jankovski, Filipov deda.

Branko Jankovski
foto: Kurir televizija

- Niko nam se ne javi, ni policija, niko. Ne znamo šta je. Oni čekaju da im neko javi, a čekamo i mi to. To je bilo 20. novembra, on je otišao autom do starog mosta i tu je ostavio auto, kao da bi neko zavarao trag, da bi skočio u Savu, ali ni na kamerama toga nema zabeleženog, postoje i tri sredoka, mi smo utvrdili da nije skočio uopšte u Savu. E sad gde je, nije poneo ni dokumenta, ni pare, ništa. Sve mu je tu. Svi drugari su ga tražili i vi zajedno sa njim - priča Branko.

03:46

FILIPA NEMA ŠEST MESECI, DEDA BRANKO OČAJAN: Čekamo da se javi, muka nam je! Ni kamere ni svedoci ne kažu DA JE SKOČIO U SAVU

Na pitanje kako im izgkedaju dani u poslednjih šest meseci, kaže:

- Mučimo se, čekamo da nam javi neko. Čekam da se on javi, ali nema mu ni traga ni glasa. Jedino on to zna gde je i šta je, ali verujem da neko stoji zia svega. Da mu je napravio dokumenta ili šta ja znam... Jer ne možete otići bez para, bez lične karte, bez pasoša. Nadam se da će neko dobre volje čuti, javiti se.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:24

UPRAVO NA KURIR TV! Biljana Urumović, majka nestalog mladića Filipa, prvi put javno govori o PORODIČNOJ DRAMI KOJA TRAJE MESECIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track