U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Željko Delibašić (61) zbog sumnje da je 2. juna u porodičnom stanu, na podmukao način lišio života svoju suprugu Ankicu Delibašić.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštvau Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

20240602-16-45-09ankica-koju-je-ubio-muz-bila-omiljena-medju-voditeljima-i-pevacima--blic.jpg
printscreen YT 
Ubijena Ankica Delibašićfoto: Printscreen YT

- Željku D. se naredbom o sprovodjenju istrage na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. Postoje osnovi sumnje da je Željko D. 2. juna 2. juna u porodičnom stanu oko 5:15 časovaubio A.D, tako što je kada se ona vraćala u krevet, u poluležećem položaju, iznenada joj prišao i kuhinjskim nožem joj zadao više ubodnih rana u predelu grudi i vrata, usled čega je ona preminula na licu mesta - saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni je nož, kako se sumnja, ostavio na grudima oštećene, istuširao se, presvukao garderobu i obuću, pa otišao u Policijsku stanicu Rakovica gde je prijavio izvršenje ovog krivičnog dela.

Inače, kako Kurir nezvanično saznaje, ranije nije bilo prijave nasilja u ovoj porodici.

- Za sada se ne zna šta je bio motiv zločina i on će se utvrđivati tokom istrage. Za teško ubistvo, zaprećena je kazna doživotnog zatvora - kaže izvor Kurira.

Kako je Kurir pisao, Ankica je radila u Grandu, bila je šnajderka i pripremala stajlinge Zvezdama Granda.

Bonus video:

Kurir televizija Kuća strave u Barajevu. Ovde je muž iskasapio ženu