SRBIN VEZAN ZA STOLICU, MUČEN i UPUCAN U GLAVU U MARBELJI: Organizator likvidacije uhapšen u Turskoj posle 2 godine skrivanja
Ilustracija, Foto: EPA / Quique Garcia

španija

SRBIN VEZAN ZA STOLICU, MUČEN i UPUCAN U GLAVU U MARBELJI: Organizator likvidacije uhapšen u Turskoj posle 2 godine skrivanja

Crna Hronika -

Nemački državljanin (32) uhapšen je zbog mučenja i ubistva srpskog državljanina Aleksandra Kolundžić (33) u leto 2022. Kako prenose španski mediji, osumnjičeni za brutalno ubistvo je uhapšen u Turskoj, gde se krio posle zločina.

- Ubijeni, koji je bio povezan sa kriminalnim organizacijama na Balkanu, likvidiran je sa tri hica u glavu. Njegovo telo otkriveno je kada je radnik agencije za nekretnine koji je otišao u kuću u Malagi u Marbelji, 30. juna 2022., kako bi sa Kolundžijom produžio ugovor o zakupu kuće. Zatekao je njegovo telo i odmah pozvao policiju - prenose španski mediji.

Nacionalna policija na mestu zločina zatekla je jeziv prizor, telo je bilo vezano za stolicu, a glava umotana u providnu foliju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Identifikacija žrtve je trajala neko meseci, jer je on koristio različite lažne identitete. U istragu su bile uključene i nemačke vlasti, i na kraju je utvrđeno da je reč o državljaninu Srbije koji je imao boravište u Nemačkoj i dosije za trgovinu drogom u Frankfurtu, ali i da je bio povezan sa balkanskim podzemljem - prenose oni.

Nakon prikupljanja dokaza, istražitelji su otkrili da je ubijeni 29. juna 2022. oko 16.30 sati zajedno sa nekoliko članova druge kriminalne grupe koja je trgovala drogom, otišao u svoju kuću.

- U kući je izbila svađa, a potom je ubijeni satima mučen, sve dok nije umro narednog dana u ranim jutarnjim staima - navodno je otkriveno tokom istrage.

Prema informacijama iz istrage, naknadno je otkriveno i da su ubice sa mobilnog telefona žrtve, dok je još bio živ, kontaktirali njegovu rodbinu i pokušavali da izvuku informacije.

- Nakon što su ga ubili, pobegli su iz zemlje i sakrili se na teritoriji Turske. Izdata je međunarodna poternica i vođa kriminalne grupe koji se smatra i glavnim za trgovinu drogom na jugu Španije, lociran je u Turskoj. Uhapšen je i predat španskoj policiji na aerodrumu u Malagi - prenose oni.

Navodno, uhapšeni je državljanin Nemačke, ali je turskog porekla i ima kriminalni dosije. Policija traga i za njegovim saučesnicima.

Bonus video:

01:42

SIN RATKA MLADIĆA ZA KURIR TV: General vezan za krevet, od petka nemamo nikakvu vest! Šaljemo naše lekare, tvrde da će ga UBITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track