BIVŠI FUDBALER IZNEO ODBRANU, PUŠTEN NA SLOBODU: Petković saslušan u tužilaštvu, dao svoje viđenje događaja "SILOVAĆU TI BRATA"
Nikola Petković, Foto: Nemanja Nikolić

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

BIVŠI FUDBALER IZNEO ODBRANU, PUŠTEN NA SLOBODU: Petković saslušan u tužilaštvu, dao svoje viđenje događaja "SILOVAĆU TI BRATA"

Crna Hronika -

Bivši fudbaler Nikola Petković, koji je uhapsen u sredu zbog sumnje da je 30. maja, pretio i vređao maloletnika, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu izneo je odbranu "navodeći svoje razloge i viđenje predmetnog događaja". Kako Kurir nezvanično saznaje, Petković nije negirao da se incident dogodio, ali je tvrdio da je psovke i pogrdne reči maloletniku izgovorio u trenutku besa, kao i da nije ozbiljno mislio da namerava da ostvari pretnje.

- Osumnjičeni je pred postupajućim javnim tužiocem saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kojom prilikom je izneo odbranu, navodeći svoje razloge i viđenje predmetnog događaja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Imajući u vidu, kako se dodaje u saopštenju, da on ima uredno prijavljeno prebivalište, da je izneo svoju odbranu, kao i da je neosuđivano lice, tužilaštvo je stavilo obrazložen predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema njenu izrekne mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim.

Pušten na slobodu
Pušten na slobodufoto: Nemanja Nikolić

- Tužilaštvo će u dokaznom postupku u kratkom roku ispitati oštećenog i svedoke događaja, narediće eventualno neophodna veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Nikola Petković, kako se navodi, sumnjiči se da je 30. maja nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga „naći i ubiti“ kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku, kao i da će mu „je..ti“ brata ili sestru.

- Nakon navedenog događaja dežurni javni tužilac je 5. juna odredio zadržavanje u trajanju od 48 časova prema N. P. - dodaje se.

Podsetimo, Petkoviću, koji je već optužen i za napad na košarkaša Nemanju Bjelicu u dečijoj igraonici u februaru ove godine.

Petković je i tada bio uhapšen, ali je posle saslušanja bio pušten da se brani sa slobode.

- Sve se desilo u dečijoj igraonici u tržnom centru u Beogradu kada je Petković prvo pretio košarkašu, a zatim na njega krenuo sa makazama u rukama, i to pred detetom. Počeo je da mu se unosi u lice, da ga vređa, i preti njemu, supruzi i deci. Između ostalog mu je rekao da će da ga "ubije, odere i iseli u Prigrevicu", kao i da će da mu "uzme sve pare" - podseća izvor Kurira.

Kako navodi, Bjelica je navodno na saslušanju otkrio da ovo nije bio prvi put da od bivšeg fudbalera prima pretnje. Prvi put to se navodno dogodilo u jednom spa-centru u Beogradu.

- Bivši fudbaler tada je navodno pretio Bjelici da će njegovi prijatelji iz jednog crnogorskog klana da ga "oderu" - otkriva naš izvor.

Bonus video:

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track