NASTAVLJA SE SUĐENJE "VRAČARCIMA"! Džoni sa Vračara i Zvicer predvodili grupu optuženu za 3 ubistva: Pregledaju se jezivi snimci
Foto: MUP Srbije, Printscreen

specijalni sud u beogradu

NASTAVLJA SE SUĐENJE "VRAČARCIMA"! Džoni sa Vračara i Zvicer predvodili grupu optuženu za 3 ubistva: Pregledaju se jezivi snimci

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje vračarskoj grupi na čijem su čelu odbrgli Nikla Vušović zvani Džoni sa Vračara, ali i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Optužnicom je, inače, obuhvaćeno 45 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i šest poukušaja ubistava od 2019. do kraja 2022.

Nikola Vušović
Nikola Vušovićfoto: Printscreen

Na prethodnom ročištu prikazane su fotografije, obdukcioni nalazi i snimci sa mesta ubistva Aleksanda Šarca za čiju se likvidaciju tereti ova grupa, što će biti nastavljeno i na današnjem pretresu.

Šarac je, podsetimo, teško ranjen 17. oktobra 2020. u Tržnom centru Ušće i desetak dana kasnije umro je u bolnici.

- U sudnici su kao dokaz izvedena dokumenta, ali i fotografije načinjene tokom obdukcije Aleksandra Šarca na kojima se vidi i njegova glava kao i hitac koji je ispaljen u njegov potiljak - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Kao direktni izvršilac ubistva, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal označen je Lazar Ilić, koji je u pritvoru u Crnoj Gori.

Ubicu su, podsetimo, snimile sigurnosne kamere a u sudnici su prikazani i snimci iz Tržnog centra, na kojima se vidi muškarac sa kapuljačom, belom hirurškom maskom na licu kako ulazi u "Ušće", šeta hodnicima i odlazi u garažu u kojoj je Šarac i ubijen.

Aleksandar Šarac, Lazar Ilić
foto: Kurir, Printskrin/Instagram

- Uočava se u 15.18 sati muškarac sa kapuljačom, sa rukama u džepovima kako se kreće kroz garažu - konstatovala je sudija šta se vidi na snimku koji je označen kao "mogući saučesnik".

Optuženi Đorđe Knežević, na pitanje da li je on na snimcima odgovorio: "Jeste, to sam ja. Imao sam maslinasto zelene pantalone, svetlo zelenu masku, crni duks".

Inače, on je u svojoj odbrani ranije naveo da sa ubistvom nema nikakve veze i da je toga dana samo bio u Tržnom centru "kako bi kupio marihuanu" od osobe čije ime nije želeo da kaže.

- Sve sam rekao u odbrani, tražio sam u garaži tog poznanika, ali ga nije bilo jer sam kasnio - rekao je Knežević.

Delom optužnice, koji se odnosi na ubistvo Aleksandra Šarca, obuhvaćen je i Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne grupe javljao informacije o kretanju Šarca, kako je obučen i gde se nalaze. Kako se navodi, kobnog dana kada je Šarac teško ranjen, sa njim se našao u Tržnom centru i o tome obavestio pripadnike klana, a za uzvrat je dobio 6.000 evra.

U sudnici je izveden kao dokaz i obdukcioni zapisnik, kao i fotografije sa obdukcije za pokojnog Aleksandra Halabrina kog su prema optužnici 20. marta 2020. namamili na sastanak a potom ga ubili. Njegovo telo, pronađeno je u plitkom grobu kod Sopota dva meseca kasnije.

Bonus video:

02:00

SUDSKO VEĆE BI DANAS TREBALO DA DONESE ODLUKU Roskić analizira suđenje Vračarcima: Teško da će se OVI predlozi usvojiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track