POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu
Foto: Kurir, Facebook

SUĐENJE MALOLETNICIMA

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

Crna Hronika -

Počelo je suđenje maloletnicima koji se sumnjiče da su u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića.

Optuženi za ovo ubistvo imaju 16, odnosno 17. godina, a jedan je priznao krivicu. Više informacija ima naša novinarka Kurira Tamara Stanković.

Tamara Stanković
foto: Kurir Televizija

- Proces suđenja dvojici maloletnika trenutno je u fazi pripremnog postupka, a to je zapravo deo prethodnog pretresa u kom sud izvodi dokaze. Na samom pripremnom ročištu saslušani su svedoci, dok je jedan od optuženih na saslušanju u policiji priznao delo koje mu se stavlja na teret. Inače, dvojici osumnjičenih se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je on kasnije i preminuo u bolnici.

Za ovakva krivična dela počinjena od strane maloletnika predviđa se i kazna maloletničkog zatvora.

- Za ovo krivično delo preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora. Podsećamo, tog kobnog dana Đorđe Mijatović sukobio se sa osumnjičenima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Inače, reč je o srednjoškolcima koji su poznati po problematičnom ponašanju. Oni se terete da su Đorđu zadali šest udaraca u glavu od kojih je koban bio onaj u slepočnicu kada mu je i pukla lobanja.

01:24

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

- Nakon toga on je zadobio epileptičke napade i preminuo u bolnici. Inače, u krivičnom zakoniku za maloletnike zatvor se izriče isključivo u izuzetnim slučajevima i može trajati do 10 godina. U svim ostalim slučajevima najčešće se izriču vaspitne mere i nalozi. Mi ćemo, naravno, pratiti šta se dešava s ovim slučajem i informisati naše gledaoce.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:52

MALOLETNICI SU MI VREĐALI DETE PREKO INTERNETA, SADA IM U DOSIJEU STOJI DA SU PEDOFILI Stručnjaci o opsednutošću tuđim životima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track