UPAO JE U RESTORAN U ATINI I VIKNUO "KALISPERA", PA PUCAO U VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA: Brašnjović ubio Dedovića, pa glumio mrtvaka!
Foto: MUP, Privatna arhiva

izručen srbiji

UPAO JE U RESTORAN U ATINI I VIKNUO "KALISPERA", PA PUCAO U VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA: Brašnjović ubio Dedovića, pa glumio mrtvaka!

Crna Hronika -

Milinko Brašnjović (42), označen kao pripadnik glupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i saradnik kavačkog klana odnosno Radoja Zvicera, izručen je juče Srbiji iz Španije gde je uhapšen u februaru ove godine. Njega su na okrivljeni-svedoci na suđenju Belivukovoj grupi označili i kao direktnog izvršioca ubistva vođa škaljarskog klana u Atini i do detalja opisali kako je sve izvedeno.

Izručenje Brašnjovića
Izručenje Brašnjovićafoto: MUP

- Milinko Brašnjović koji je bio jedan od direktnih izvršilaca mi je ispričao da su bili uhapšeni par dana ranije u Atini i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da ulaze u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali da ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju, da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović prišao i pucao u Stamatovića koji je skočio na pištolj - rekao je Bojan Hrvatin na suđenju koje je obustavljeno i u ponedeljak je krenulo iz početka.

Dedović i Stamatović
Dedović i Stamatovićfoto: Privatna arhiva

S obzirom da je Hrvatim uhapšen mesica nakon što je 4. februara 2021. godine pala čitava Belivukova grupa, Miljković ga je na suđenju pitao da li je bio u kontaktu sa njima od kada su uhapšeni, a on je rekao da je sa njima kontaktirao čak i Brašnjović.

- Ja, Brašnjović i Roganović smo te preko advokata pitali oko mašine kada je nađena, ti si poslao poruku "ne brinite braćo, kuća je kao apoteka", na papiriću je bilo - rekao je Hrvatin, a onda za tužioca pojasnio da je i sa onima koji su na slobodi komunicirao.

Marko Miljković
Marko Miljkovićfoto: Nenad Kostić, Dado Đilas

- Sa Duškom Roganovićem, posle sam se preko Brašnjovića spojio sa Radojem Živkovićem koji je rođak Radoja Zvicera. Kada je skaj pao, kontaktirali smo preko wiker aplikacije, a pred hapšenje Živković mi je rekao da odem da uzmem tri kriptovana aparata, za mene i žene Belivuka i Miljkovića. Dušan Jovanović je naparavio grupu, kao pomoć, tada sam se spojio sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara.

Lažirana smrt

Svedočeći o zločinima zloglasnog klana okrivljeni-svedok Srđan Lalić je takođe govorio o Brašnjoviću i otkiro da su imali "krticu" među "škaljarcima" koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

- Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim.aut) smo iskopali rupu i slikali ga kao mrtvog - otkrio je Lalić kako su, preko isceniranog ubistva uhapšenog Brašnjovića uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje gobijaju sve informacije.

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja