KURIR OTKRIVA! Brutalno nasilje u Čačku nije prijavljeno! Nadležni tragaju za nasilnikom i žrtvom "ŠUTIRAO JE U GLAVU..." (VIDEO)
Foto: RINA

KURIR OTKRIVA! Brutalno nasilje u Čačku nije prijavljeno! Nadležni tragaju za nasilnikom i žrtvom "ŠUTIRAO JE U GLAVU..." (VIDEO)

Crna Hronika -

U Čačku se još uvek ne naslućuje epilog nasilja koje je juče snimljeno u Čačku, a koje je šokiralo i uznemirio javnost. Mladić koji je najpre udarao, šutirao, a potom pljunuo devojku nasred ulice nije prijavljen policiji, potvrdili su za Kurir u Policijskoj upravi u Čačku.

Međutim, kako nam je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu, oni su reagovali čim se snimak pojavio na portalima.

jezivo nasilje u čačku
jezivo nasilje u čačkufoto: RINA

- U vezi snimka koji se nalazi istaknut na internet izdanjima pojedinih dnevnih novina , a koji ukazuje na postojanje nasilničkog ponašanja, Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku nije podneta nijedna krivična prijava vezano za predmetni događaj - navodi se u dopisu Vladimira Perišića, portparola OJT.

Policiji je izdat nalog da pronađe počinioca, ali i žrtvu, kao i da proveri da li se devojka javljala za lekarsku pomoć ovdašnjim zdravstvenim ustanovama.

00:15

Mladić stoji iznad devojke dok ona leži na trotoaru i plače

- Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja Osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa MUP-om RS, Policijska uprava u Čačku, preduzima sve aktivnosti u cilju najpre identifikovanja lica koja se na predmetnom snimku vide kao učesnici, a potom i činjenica vezanih za taj događaj - zaključio je Perišić.

Snimak koji je uznemirio javnost, prema rečima očevidaca koju su za Rinu naveli momak i devojka posvađali su se ispored jedNog čačanskog objekta, a onda je muškarac počeo fizički da je maltretira.

- Oborio ju je na zemlju, počeo da je udara nogama, zatim ju je pljunuo dok je ona zapomagala. Stajala sam malo dalje i nisam smela da priđem da pomognem, plašila sam se nasilnika. Tek sam se posle malo sabrala i snimila telefonom kako devojka leži na trotoaru i plače, a on stoji iznad nje. U nadi da se ovakvo nasilje vidi, bude kažnjeno i nikad ponovljeno - rekla je Jovana S. za Rinu koja je bila svedok ovog događaja.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track