NIKOLA PETKOVIĆ SUTRA PRED SUDOM! Bivši fudbaler pre 5 meseci unosio se u lice KOŠARKAŠU, pa zagrmeo "ISELIĆU TE U PRIGREVICU!"
Foto: ATA images, screenshot

prvo sud u beogradu

NIKOLA PETKOVIĆ SUTRA PRED SUDOM! Bivši fudbaler pre 5 meseci unosio se u lice KOŠARKAŠU, pa zagrmeo "ISELIĆU TE U PRIGREVICU!"

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za sutra je zakazano suđenje bivšem fudbaleru Nikoli Petkoviću (38) koji se tereti da je početkom februara nakon niza uvreda i pretnji ugrozio sigurnost bivšem košarkašu Nemanji Bjelici (36) dok su bili u igraonici u jednom tržnom centru u Beogradu.

Nikoli Petkoviću se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Okrivljeni je, da podsetimo, u dečijoj igraonici u beogradskom tržnom centru ugrozio sugurnost košarkaša na taj način što mu je, uneseći mu se u lice, pretio, a zatim dohvatio i makaze koji je mahao ispred Bjelice. Ceo incident snimile su sigurnosne kamere u igraonici, a košarkaš je sve prijavio policiji i tada je ispričao da je sedeo za stolom kada mu je prišao osumnjičeni.

nikola petković
nikola petković foto: Nemanja Nikolić

- Počeo je da mu se unosi u lice, da ga vređa, i preti njemu, supruzi i deci. Između ostalog mu je rekao: "Iseliću te u Prigrevicu". Košarkaš je ostao mirno da sedi, ali je Petković otišao do šanka, uzeo makaze i potom i njima pripretio Bjelici "da će da ga izbode" - pisao je ranije Kurir, koji je kasnije objavio i snimak ovog napada na košarkaša.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu u aprilu, koju je nadležni sud kasnije prihvatio.

Kako smo ranije pisali, nadležno Prvo javno tužilaštvo u Beogradu tada se oglasilo saopštenjem gde su naveli da je sudu predloženo da se okrivljeni Petković proglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela i da mu izrekne uslovnu osudu na taj način sto će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo.

bivši košarkaš nemanja bjelica
bivši košarkaš nemanja bjelicafoto: Petar Aleksić

Inače, nakon ovog incidenta Nikola Petković se 30. maja opet našao u centru pažnje kada je uhapšen zbog sumnje da je vređao i pretio maoletniku.

Podsetimo, bivši sportista sumnjiči se da je tog dana nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini Autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga "naći i ubiti" kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku, kao i da će mu "je..ti" brata ili sestru.

Petković je nakon toga uhapšen, 5. juna, ali je nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu pušten. Zbog ovog napa Petkoviću se na teret stavljaju krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje.

Bonus video:

01:24

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track