ŠOK TVRDNJE BLAŽE MARKOVIĆA: Još nema dokaza da je Janković ubio malu Danku! Ako tako ostane OČEKUJTE NJEGOVO PUŠTANJE ZA 6 MESECI
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

ŠOK TVRDNJE BLAŽE MARKOVIĆA: Još nema dokaza da je Janković ubio malu Danku! Ako tako ostane OČEKUJTE NJEGOVO PUŠTANJE ZA 6 MESECI

Crna Hronika -

Od trenutka kada se 26. marta uključio Amber alert zbog nestanka devojčice Danke Ilić iz Bora, javnost pomno prati razvoj ovog tragičnog slučaja. Kada su uhapšeni i kada su priznali ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković, ljudi su ostali potrešeni i šokirani stravičnom sudbinom dvogodišnjeg deteta.

Jedan pakao zamenio je nov - tela nema, iskazi osumnjičenih se menjaju, a poslednje saslušanje Srđana Jankovića je bilo danas. On je negirao sve. Njegov suvozač je pre nekoliko dana priznao zločin. Puni materijalni dokazi ipak i dalje nedostaju - u kolima je nađeno 500 tragova DNK, ali ne i Dankin. Tela nema, a delo je zastrašujuće.

Rajko Nedić, glavni urednik Kurira, najpre je podsetio sve čitaoce koje nisu upućeni šta je to što se desilo danas na saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića za ubistvo male Danke.

- Danas je, posle 15 dana, ponovo saslušan Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić, koja je nestala 26. marta. Janković je u dvočasovnom izlaganju ponovio ono što je rekao pre dve nedelje, značajno izmenivši svoj iskaz u odnosu na onaj dat u policiji. Tvrdio je da tog kobnog dana nije video devojčicu, niti ju je udario vozilom. Njegovo izlaganje bilo je dobro pripremljeno i delovalo je uverljivo, što dodatno komplikuje istragu - rekla je Nedić.

Kurir televizija
foto: kURIR TLEEVIZIJA

Blažo Marković, predsednik Sindikata policajaca i policijskih starešina, istakao je da je ključno pronaći materijalne dokaze.

- Očekivali smo dodatna veštačenja, ali na kraju nisu pružena. Ostali su pri tome da nema nikakvih bioloških, ni drugih tragova na vozilu, iako je to urađeno detaljno. Dakle, ostaću pri onom stavu da mi to klizi pod lažno svedočenje osumnjičenih kada su priznali. Ja sam legalista i volim da imam dokaze. Jedan sam od prvih koji je rekao "nema tela, nema dela". Mi smo demokratska država i potrebni su nam dokazi. Ako ih ne bude bilo, možemo očekivati i njihovo puštanje za 6 meseci kada se ispune uslovi - rekao je Marković.

11:21

ŠOK TVRDNJE BLAŽE MARKOVIĆA: Još nema dokaza da je Janković ubio malu Danku! Ako tako ostane OČEKUJTE NJEGOVO PUŠTANJE ZA 6 MESECI

Radiša Roskić, advokat i nekadašnji nalečnik u BIA, naglasio je važnost profesionalnosti u postupanju policije.

- Osumnjičeni za ubistvo je priznao izvršenje krivičnog dela, ali u prisustvu advokata. Tužilac ima pravo da nalaže preduzimanje procesnih radnji policiji ukoliko je to priznanje dato u policiji uz obaveznu procesnu pretpostavku da je njegov branilac bio prisutan, onda u krajnjoj liniji to priznanje pod nekim drugim dopunskim procesnim uslovima može biti relevantno za krivični postupak. U svakom slučaju, način odbrane okrivljenog ne može biti uzet ni za kakvo zlo, ni od strane tužilaca, ni od strane suda. Prosto je nezamislivo da bi korišćenje nekog zakonskog prava od strane bilo kog lica, da bi se moglo smatrati nelegitimnim. Mislim da rečenica "nema tela, nema dela", zaista u praksi ne postoji. Postoje posredni dokazi, ukoliko ih bude bilo i ukoliko vrednost tih dokaza i njihov kvalitet bude dovoljan da postupajući tužilac proceni da postoji opravdana sumnja da je u pitanju ubistvo - rekao je Roskić.

Kurir televizija
foto: kURIR TLEEVIZIJA

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track