OSUĐENIK POBEGAO IZ ZABELE! DVOJICA ISKORISTILA GUŽVU, JEDAN SPREČEN: Evo kako se sve odigralo! Ispaljeni i hici upozorenja
Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

UIKS

OSUĐENIK POBEGAO IZ ZABELE! DVOJICA ISKORISTILA GUŽVU, JEDAN SPREČEN: Evo kako se sve odigralo! Ispaljeni i hici upozorenja

Crna Hronika -

Dvojica osuđenika pokušala su juče bekstvo iz KPZ Požarevac Zabela, a kako saznajemo, pripadnici Službe za obezbeđenje sprečili su bekstvo jednog, dok se za drugim osuđenikom intenzivno traga.

- Dva osuđenika su iskoristila momenat da napuste pogon u trenutku kad su se za povratak spremali svi radno angažovani osuđenici u paviljone u kojima su smešteni. Komandir iz karaule je odmah uočio osuđenike i ispalio hice upozorenja u njihovom smeru što je jednog od njih odvratilo od bekstva - navodi se u saoptenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i dodaje:

- Za drugim osuđenikom koji služi kaznu od 5 godina za tešku krađu se intenzivno traga.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah uputila vanredni nadzor na teren kako bismo ustanovili sve okolnosti.

- Svi oni za koje se ustanovi da nisu ispoštovali jasne procedure u radu prilikom obavljanja svojih dužnosti će biti najstrože sankcionisani. Ono što je najvažnije jeste da život i bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih nisu bili dovedeni u pitanje nijednog trenutka.

Bonus video:

00:30

MASAKR U EKVADORSKOM ZATVORU U obračunu bandi stradala 43 zatvorenika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track