PETKOVIĆU SE SUDI ZBOG NAPADA NA KOŠARKAŠA, A NA SUDU SE NIJE POJAVIO ZBOG OVOGA! Fudbaler pretio Bjelici da će ga izbosti
Foto: ATA images, screenshot

Prvi osnovni sud u beogradu

PETKOVIĆU SE SUDI ZBOG NAPADA NA KOŠARKAŠA, A NA SUDU SE NIJE POJAVIO ZBOG OVOGA! Fudbaler pretio Bjelici da će ga izbosti

Crna Hronika -

Danas je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu trebalo da bude održano suđenje bivšem fudbaleru Nikoli Petkoviću (38) koji se tereti da je početkom februara nakon niza uvreda i pretnji, ugrozio sigurnost bivšem košarkašu Nemanji Bjelici (36) dok su bili u igraonici u jednom tržnom centru u Beogradu!

Suđenje je, međutim, odloženo, na predlog advokata Marka Jankovića, koji brani bivšeg fudbalera.

Nemanja Bjelica i Nikola Petković
Nemanja Bjelica i Nikola Petkovićfoto: Starsport©, Kurir TV

- Nikola Petković se danas nije pojavio u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, iako je trebalo da se održi suđenje kako bi izneo odbranu o događaju koji se dogodio početko februara, za šta se i tereti. Njegov advokat Marko Janković, tražio je odlaganje glavnog pretresa, iz razloga što je tek nedavno angažovan na ovom slučaju, te kako kaže, još uvek nije upoznat s predmetom - kaže izvor Kurira.

Suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu pomereno je potom za 30. septembar kada bi trebalo da iznese odbranu okrivljeni Nikola Petković.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelicafoto: Petar Aleksić

Petković se, podsetimo, 3. februara našao usred skandala kada je u jednoj dečijoj igraonici na Beogradu na vodi, prvo pretio bivšem košarkašu, a zatim, pred detetom, krenuo i makazama na njega.

Okrivljeni Petković se Bjelici unosio u lice, pretio, vređao ga, pretio i njemu, njegovoj supruzi i deci. Kako je Kurir ranije pisao, prema saznanjima, Petković je Bjelici rekao da će da ga " ubije, odere i iseli u Prigrevicu", kao i da će da mu uzme sve pare.

Nikola Petković
Nikola Petkovićfoto: Nemanja Nikolić

Inače, Petković se ponovo našao na udaru kada je uhapšen i 5. juna iz razloga što se sumnjiči da je 30. maja nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini Autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga "naći i ubiti" kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku, kao i da će mu "je..ti" brata ili sestru. Petković je 6. Juna već saslušan u nadležnom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde je izneo odbranu, a nakon toga je pušten.

Kako smo ranije pisali, bivši fudbaler Nikola Petković na saslušanju u nadležnom tužilaštvu izneo je odbranu "navodeći svoje razloge i viđenje predmetnog događaja". Kako je Kurir nezvanično saznao, Petković tada nije negirao da se incident dogodio, ali je tvrdio da je psovke i pogrdne reči maloletniku izgovorio u trenutku besa, kao i da nije ozbiljno mislio da namerava da ostvari pretnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track