ŠOK DETALJI LIKVIDACIJE NA CETINJU Ubice su znale da mete voze "blinde", a onda su smislili do sada neviđen način DA IH USMRTE
Foto: RTCG

ŠOK DETALJI LIKVIDACIJE NA CETINJU Ubice su znale da mete voze "blinde", a onda su smislili do sada neviđen način DA IH USMRTE

Crna Hronika -

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare povodom eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dve osobe, a tri povređene, da je jutros izvršeno teško krivično delo teško ubistvo.

“Obaveštavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog dela pratila navike oštećenih lica i koristila prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Šćepanović je istakao da će nakon veštačenja imati više rezultata.

Cetinje, Ubistvo, Bomba
foto: RTCG

“A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obaveštenja od građana na Cetinju i primorskih opština”, dodao je on i istakao da su u toku pretresi, te da se nadaju da će ovo krivično delo rasvetiliti, ali mora se imati strpljenja.

Prema njegovim riječima na jednom stablu u visini od sedam metara bila je fiksirana improvizovana eksplozivna naprava.

“Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmerena na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar “.

"Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su htjeli da se zaštite od djelovanja suprostavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolaznica, koja je zadobila povrede" istakao je Šćepanović.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđeni.

Eksplozija je odjeknula kada su Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan ulazili u Sportski centar.

Kurir.rs/cdm

Bonus video:

01:52

NA KiM NIJE BIO OBRAČUN, VEĆ KLASIČNA LIKVIDACIJA! Anđelković: Nije pucano na kosovsku policiju, policajac stradao na DRUGI NAČIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track