"OČEKIVALI SMO DA DOĐE DO OVOGA" Crnogorski direktor policije o likvidacijama na Cetinju: Ovo je crvena linija
Foto: RTCG, Printscreen Facebook

"OČEKIVALI SMO DA DOĐE DO OVOGA" Crnogorski direktor policije o likvidacijama na Cetinju: Ovo je crvena linija

Crna Hronika -

Direktor Uprave policije Aleksandar Radović izjavio je da obaveštajni podaci već duže vremena govore da je obračun kriminalnih grupa u toku, te da se očekivalo da može doći do bombaškog napada kao što je na Cetinju.

"Nažalost, ostvarilo se", kazao je on na vanrednoj konferenciji za medije povodom eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dve osobe, a tri teže povređene.

Dve osobe su poginule dok je jedna teško povređena nakon eksplozije auto-bombe kod Sportskog centra na Cetinju, kazao je doktor Predrag Milošević, prenose lokalni mediji.

Cetinje, Ubistvo, Bomba
foto: RTCG

Dvoje povređenih je u stabilnom stanju prebačeno u Podgoricu na dalje preglede.

Dve sobe su poginule u bombaškom napadu – Petar Daluđerović i Dragan Roganović.

Teško povređenom Tasu Jovanoviću u bolnici se bore za život. Razume, kako je kazao direktor policije, uznemirenost građana, posebno kada ima slučajnih žrtava.

- Ovo je crvena linija. Crna Gora ne sme sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Borba protiv kriminala mora biti prioritet. Neće biti laka, ali država će pobediti. Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka, i u Vladi i poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi - kazao je Radović.

On je potvrdio da su stradali povezani sa kriminalnim klanovima. Mediji navode da su ubijeni u bezbednosnim službama bili registrovani kao članovi škaljarskog klana.

U obračunu kavačkog i škaljarskog klana do sada je ubijeno više od 50 osoba među kojima je bilo i slučajnih žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track