"KAKO SUNCE JOŠ IZLAZI, KADA JE ZA MENE SMAK SVETA?" Neutešna sestra Nemanje, ubijenog u masakru, objavila PORUKU KOJA KIDA DUŠU
Foto: Društvene mreže

malo orašje

"KAKO SUNCE JOŠ IZLAZI, KADA JE ZA MENE SMAK SVETA?" Neutešna sestra Nemanje, ubijenog u masakru, objavila PORUKU KOJA KIDA DUŠU

Crna Hronika -

Nemanja Stevanović (21) iz Malog Orašja kod Smedereva, jedan je od mladića koji je ubijen u masakru 4. maja prošle godine, a njegovi najbliži i dalje su neutešni nakon gubitka, pa se tako skoro svakodnevno na njihovim društvenim mrežama mogu videti potresne objave.

Nemanja Stevanović tog krvavog dana, 4. maja 2023. godine kako smo ranije pisali, bio je na poslu, a predveče se video sa prijateljima. Bezbrižno su sedeli, pričali, smejali se oko vatre kod seoskog spomenika Ravni Gaj, sve dok se nije parkirao "mercedes" iz kog je naoružan do zuba izašao pomahnitali ubica Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca. U svom krvavom piru, osumnjičeni ubica pored Nemanje ubio je još pet mladića, a u dvorištu škole u Duboni Blažić je ubio njih troje.

sestra objavila potresnu poruku na fejsbuku
sestra objavila potresnu poruku na fejsbukufoto: Društvene mreže

Nemanjina sestra Teodora Stevanović kobne večeri bila je u blizini obe lokacije pomahnitalog ubice, ali je na svu sreću prošla nepovređena. Ona je sinoć na društvenoj mreži Fejsbuk objavila crno-belu fotografiju na kojoj je Nemanja grli, a ispod njene objavu je pratila i poruka.

- Život se nekako nastavio, pitala sam se kako je moglo biti? Kako da sunce još izlazi kada je za mene smak sveta? Videla sam ljude kako plaču, tužni jedno vreme, ali onda je njihov život krenuo dalje, kada je vreme stalo u mom. Rekli su proći će vreme, rana će zarasti, ali vreme je prošlo i još uvek se ne oseća stvarnim. Ovo je moja stvarnost. Život ide dalje, istina je, ali moj život nije isti od dana kad sam te izgubila - napisala je u potresnoj objavi Teodora. Ispod ove objave samo su se nizali tužni komentari.

nemanja i njegova porodica u srećnom vremenu pre zločina
nemanja i njegova porodica u srećnom vremenu pre zločinafoto: Drustvene Mreže

Nemanjina majka Mirjana, ranije je u ispovesti za Kurir navela "da je bila majka jednom detu 21 godinu, a da je nakon 4. maja toga prestala da bude." Ona je tada u neutešnom razgovoru hrabro ispričala šta se tog dana dogodilo, šta je njen sin Nemanja radio pre zločina, a potom je sa knedlom u grlu i uplakana uspela da ispričala kako su saznali da je došlo do masakra, ali i najtužnije vesti da je njen sin od zadobijenih povreda preminuo.

- Nema leka, nema utehe i nema nade da vreme leči ovu ranu. Moj Nemanja je pogođen sa šest metaka, bio je živ skoro dva sata, pričao je sa ocem i sa mnom, a onda smo u toj čekaonici u smederevskoj bolnici, gde je sekund bio kao godina izašli ujutru kao roditelji koji su izgubili dete - rekla je neutešna majka Mirjana u avgustu prošle godine.

neutešne porodice ubijenih mladića obeležili su godišnji pomen na mestu stradanje njihove dece
neutešne porodice ubijenih mladića obeležili su godišnji pomen na mestu stradanje njihove decefoto: Nenad Kostić

- Svaki dan se pitam zašto je neko bez razloga pobio našu decu. Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku može da vam ubije dete bez ikakvog razloga. Ta deca su se samo veselila, pa pozvala su ga čak i da im se pridruži. Kako neko može da vam oduzme dete, a da nema povoda, onog zašto, zbog čega?

Suđenje za nezapamćeni masakr bio je zakazan 23. maja u smederevskom Višem sudu, ali je pripremno ročište odloženo nakon incidenta, a zbog bezbednosti Vrhovni sud Srbije odlučio je da se suđenje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši Blažiću, koji se tereti da je nelegalno nabavio oružje kojim je njegov sin počinio zločin, bude u sudnici koja se nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu u Bačvanskoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track