"KECMANOVIĆ NA SVOJU RUKU DAVAO PIŠTOLJ SINU, INSTRUKTOR NIJE ZNAO NIŠTA" Detalji sa suđenja roditeljima dečaka ubice
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

"KECMANOVIĆ NA SVOJU RUKU DAVAO PIŠTOLJ SINU, INSTRUKTOR NIJE ZNAO NIŠTA" Detalji sa suđenja roditeljima dečaka ubice

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu održano je suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja!

Danas su na pitanja pred sudom odgovarali optuženi Ratko Ivanović, vlasnik streljane, kao i Nemanja Marinković, instruktor tog kluba, koji su danas pred sudom izneli odbranu.

Naime, advokat Marko Janković istakao je da trećeokrivljeni i četvrtookrivljeni nisu odgovarali na sva pitanja tokom današnjeg ispitivanja.

Međitim, kako saznajemo, Marinković je odgovarao na sva pitanja, osim na pitanja odbrane Kecmanovića, dok je Ratko delimično odgovarao, kako smo saznali, zbog godina, on je samo kratko izneo svoju odbranu.

Miroslav Živković, branilac četvrtookrivljenog Marinkovića, koji je optužen za davanje lažnog iskaza, govorio je za medije nakon održanog suđenja.

03:33

Miroslav Živković advokat instruktora streljane Nemanje Marinkovića

- Dali smo odbranu i smatramo da nismo krivi, zapravo. Nemanja nije osporio da je otac dečaka bio u toj streljani sa maloletnim sinom. On nije neko ko je hteo da sakrije bilo kakav detalj u istrazi, ali nije mogao sa sigurnošću da tvrdi, pošto nije ni video, niti mu nikada nije davao pištolj - rekao je advokat Marinkovića i dodao:

- Nemanja nije bio prisutan, a on kao instruktor je morao biti obavešten o toj radnji u streljani kada je otac na svoju ruku davao svoj pištolj maloletnom sinu. Po zakonu jedino asistenciju i obuku u gađanju u streljani može izvršiti instruktor jedino, a to Marinković nije radio, već Vladimir Kecmanović na svoju ruku - zaključio je.

Branioci Kecmanovića, Irina i Borivoje Borović, istakli su da kontakt sa oružjem dečaku nije omogućio njegov otac, već je obuka izvršena u streljačkom klubu.

01:57

Irina Borović branilac Kecmanovića

-To su neke okolnosti na koje mislim da ni sud ni tužilaštvo ne mogu biti imuni. Takođe naglašavam da prema zakonu maloletnim licima nije zabranjen ulazak u streljanu - rekla je Irina Borović.

Sledeće suđenje zakazano je za 12. Jul kada će biti nastavljeno sa dokaznim postupku, a biće pozvana 4 svedoka, koji su već bili ispitani u toku istrage.

Dečak ubica, podsećanja radi, ubio je 3. maja 2023. godine devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, kada je pucao iz dva očeva pištolja koja je uzeo dva dana ranije. On ih je, podsetimo, kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba, a ranio još petoro dece, kao i nastavnicu istorije. Dečak u vreme izvršenja zločina nije imao navršenih 14 godina, stoga nije krivično odgovoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track