"DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU" SKORO 100 ČITULJA ZA UBIJENE ŠKALJARCE! Jedna se posebno izdvaja, a u potpisu POZNATO IME (FOTO)
Foto: Printscreen Pobjeda

DANAS OSVANULE 63 ČITULJE ZA UBIJENE ŠKALJARCE

"DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU" SKORO 100 ČITULJA ZA UBIJENE ŠKALJARCE! Jedna se posebno izdvaja, a u potpisu POZNATO IME (FOTO)

Crna Hronika -

Cetinjanin Dragan Roganović (36) likvidiran je u mafijaškoj sačekuši ispred Sportskog centra u ovom gradu, zajedno sa Petrom Kaluđerovićem (20). Obojica se spominju kao navodno bliski "škaljarskom klanu", a kako smo već pisali, dignuti su u vazduh nakon stravične eksplozije koja je odjeknula gradom 20. juna.

eksplozija, Cetinje, bomba, bombaški napad, škaljarci, Dragan Roganović, Petar Kaluđerović
foto: Youtube Printscreen/RTV Cetinje

Roganović je sahranjen juče na lokalnom groblju, a najmlađi Kaluđerović na večni počinak ispraćen je danas. U jednim crnogorskim novinama juče su osvanule mnogobrojne čitulje za Kaluđerovića i Roganovića, tačnije 33 čitulje, s tim da se mnogi i dalje opraštaju od ubijenih Cetinjana, s obzirom na to da je danas osvanuo dvostruko veći broj čitulja u ovim novinama, i to čak 63 čitulje posvećene ubijenim "škalajrcima".

ČITULJA ZA UBIJENOG ROGANOVIĆA
ČITULJA ZA UBIJENOG ROGANOVIĆAfoto: Printscreen Pobjeda

Jedno ime koje se našlo u potpisu ispod objavljene čitulje i Petru i Draganu Roganoviću, posebno je privuklo pažnju, a reč je o Vladanu Radomanu.

- Velika je tuga! Bol još veći! Neka traje što duže taj bol, da ne zaboravimo! Počivaj u miru, Brate! - pisalo je u čitulji upućenoj Roganoviću.

- Nedužan si pošao u vječni mir. Neka sjećanja na tebe živi svakim danom - stoji kao poslednji pozdrav mladom Kaluđeroviću, a obe u potpisu Vladana Radomana.

ČITULJE ZA UBIJENOG KALUĐEROVIĆA
ČITULJE ZA UBIJENOG KALUĐEROVIĆAfoto: Printscreen Pobjeda

Ko je Vladan Radoman?

Cetinjanin Vladan Radoman, brat je Gorana Radomana koji je 2015. ubijen u Beogradu, a čiji je telohranitelj bio upravo sada likvidirani bokser Dragan Roganović.

- Goran Radoman navodno je bio pri samom vrhu tada jedinstvenog škaljarskog klana. Njegova likvidacija u garaži na Novom Beogradu zapravo je bila početak krvavog rata, a bio je prva žrtva sukoba kriminalnih klanova koji su do tada bili jedinstveni - škaljarski klan - podseća sagovornik Kurira.

Crnogorski istražitelji sumnjaju da je Roganović godinama na meti "kavčana", a on je to i sam znao, pa se trudio da se zaštiti. Roganović je, podsetimo, prema pisanju medija, postao meta još od onog trenutka kada je Goran Radoman kog je bio telohranitelj ubijen.

Nakon što je danas osvanuo nov i dvostruko veći broj čitulja dvojici škaljaraca, jedno ime se posebno izdvojilo, a tiče se upravo porodice Radoman.

Naime, Vladana Radomana su italijanski mediji označili jednim od lidera "škaljarskog klana" iz Kotora, za njega se tada pisalo da je osuđen u višegodišnjem procesu za šverc 4 tone kokaina iz Južne Amerike, ali italijanski mediji tada nisu navodili da li je Radoman uhapšen ili osuđen u odsustvu. Ipak, pojedini mediji, preneli su potom da se Radoman povodom toga oglasio kada je demantovao sve navode i rekao da je po sredi zloupotreba njegovih ličnih dokumenata ili neka druga nezakonita radnja.

ČITULJA ZA UBIJENOG ROGANOVIĆA
ČITULJA ZA UBIJENOG ROGANOVIĆAfoto: Printscreen Pobjeda

Danas je osvanula takođe i potresna čitulja neutešnih roditelja kojima je ubijen najmlađi sin, Petar Kaluđerović.

Sine naš, ljepoto naša…

Cvijetu najljepše mladosti. Uskratiše ti najljepše godine života.

Zašto? Hiljadu puta zašto?

Znam, zato što najbolji stradaju.

Neka rijeka majčinih i očevih suza stigne one koji nam ovo prirediše.

Lako će se prepoznati.

Kad ih krene stizat’ Božja kazna i budu tražili oproštaj od Svetog Petra Cetinjskog, neće im pomoći. Neće jer Bog ne prašta zločine ovakve vrste.

Sjetiće se kad budu plaćali njihovi najdraži, ali biće im kasno za pokajanje, jer dug uvijek dolazi na naplatu!

Tvoji neutješni OTAC i MAJKA

ČITULJA ZA UBIJENOG KALUĐEROVIĆA
ČITULJA ZA UBIJENOG KALUĐEROVIĆAfoto: Printscreen Pobjeda

Takođe, još jedna u nizu od čitulja bila je u potpisu - Taso, Roganoviću upućeno "Posljednji pozdrav mom iskrenom prijatelju", a ista osoba je uputila poslednje zbogom i Kaluđeroviću uz kratku rečenicu "Posljednji pozdrav".

Podsećanja radi, bomba je bila postavljena na drvo u blizini vozila koje su oni korstili, Roganović i Kaluđerović odmah su stradali dok su Tanasije Tasa Jovanović i Mihajlo Borozan prebačeni u bolnicu. Crnogorski istražitelji i dalje rade na identifikaciji ubice, ili više njih koji su juče digli u vazduh "škaljarce", a sumnja se da su pripadnici ovog kotorskog klana samo još jedne žrtve u nizu rata do istrebljenja koji traje od decembra 2014. godine. Inače, ubijeni Dragan Roganović je ranije bio telohranitelj Goranu Radomanu koji je ujedno i prva žrtva rata.

Policija je nastavili rad na istraživanju ovog napada, a kako se saznaje, saslušano je više osoba, s tim da je jedna od njih ispitivana satima!

- Više osoba saslušano je u istrazi bombaškog napada na Cetinju u kom su život izgubile dvije, a teško ranjene tri osobe. Jedna od njih satima je ispitivana, a riječ je o pripadniku zločinačkog kavačkog klana koji je i ranije hapšen zbog teških krivičnih djela.Ta osoba ima veliko iskustvo u vojsci - pišu crnogorski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja