"IVA ILINČIĆ IMA POREMEĆAJ PAMĆENJA!" Mika Aleksić danas OČI U OČI sa mladom GLUMICOM na suđenju "LEDIM SE I JEŽIM, NE DAJ BOŽE!"
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović Mondo

viši sud u beogradu

"IVA ILINČIĆ IMA POREMEĆAJ PAMĆENJA!" Mika Aleksić danas OČI U OČI sa mladom GLUMICOM na suđenju "LEDIM SE I JEŽIM, NE DAJ BOŽE!"

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu za danas je najavljeno suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svog studija, a na planiranom ročištu glumica Iva Ilinčić trebalo bi da svedoči o grozotama koje je doživela od strane okrivljenog.

Aleksić se, prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu, na teret stavlja da je više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.

iva ilinčić i okrivljeni miroslav aleksić
iva ilinčić i okrivljeni miroslav aleksićfoto: Vladimir Šporčić, Printscreen/Instagram

Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji, bila je glumica Milena Radulović i ona je to učinila u januaru 2021. godine, a potom su to uradile i ostale devojke.

Šokirao sve u sudnici

Okrivljeni izvređao žrtvu

Na suđenju u junu 2022. godine Aleksić je u Palati pravde za mladu talentovanu glumicu Ivu Iličnić imao brojne neprimerene uvrede.

- Iva Iliničić ima poremećaj pamćenja! Ona je mila devojka koja ima porodične probleme - rekao je Aleksić tada na suđenju i šokirao sve prisutne.

- U celom ovom slučaju ne smemo da zanemarimo da nema očevidaca, ja sam jedini očevidac, ja sam svedok događaja, imam znanja iz psihologije, ona ima poremećaj pamćenja.

On je dodao da se "ledi i ježi", jer je Iva Ilinčić "odnos sa njim poredila sa očinskim odnosom", što Aleksića, kako je tada na suđenju rekao, upućuje na to da ona "ne daj bože, ima poseban odnos sa ocem".

- Ta projekcija po meni upućuje na nerešene odnose sa očevima koje pokučavaju da reče preko mene - kazao je na tom suđenju okrivljeni Aleksić i dodao da je nemoguće da ju je satima seksualno zlostavljao u svojoj kancelariji jer je to "protivno i prirodi".

Na prošlom ročištu koje je bilo u maju, svedočila je devojka koja je ispričala sa ju je Aleksić seksualno uznemiravao 29. novembra 2020. godine kada je bila maloletna. Devojka, koja ima status posebno osetljivog svedoka, pred sudom ispričala je da je Aleksić tokom časa pozvao u kancelariju i da je ona otišla.

- Pozvao me je u kancelariju. Šta se dogodilo shvatila sam tek kada sam izašla. Osećala sam se loše, bila sam u šoku. Uplašila sam se, osećala sam se nemoćno - ispričala je ona 20. maja i prisetila se da je tada napustila kancelariju uplakana i da je sve to ispričala drugarici.

glumice milena radulović i iva ilinčić istupile i otkrile javnosti šta se dešavalo iza zatvorenih vrata škole glume
glumice milena radulović i iva ilinčić istupile i otkrile javnosti šta se dešavalo iza zatvorenih vrata škole glumefoto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Nemanja Nikolić

- On je za nas bio autoritet, ne znam šta bi bilo da ga tada u kancelariji nisam poslušala. Ne bih se stavljala u poziciju da ne izvršim njegovo naređenje.

Kako je navela, tada je prestala da ide kod Aleksića na časove glume, a ubrzo je posle toga kontaktirala i devojka koja joj je ispričala da se i njoj dogodilo nešto slično. Svedok je navela i da joj je trebalo vreme da shvati šta joj je učinio neko kome je verovala, kao i da je potom sve ispričala roditeljima.

Inače, nekoliko ročišta pre održanog suđenja u maju bila su odložena zbog lošeg zdravstvenog stanja okrivljenog Miroslava Mike Aleksića.

Bonus video:

02:47

TO JE ZNAK DA JE U PITANJU PSIHIJATRIJSKI POREMEĆAJ! Stručnjak reagovao na vest o nesrećnoj ženi koja je ostavljena da ISTRULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track