"LAKO TE JE BILO ZAVOLETI! DIVILI SMO SE TVOM LIKU I PROFESIONALNOSTI!" Kolege se oprostile potresnom porukom od ubijene Sonje
Foto: Kurir

"LAKO TE JE BILO ZAVOLETI! DIVILI SMO SE TVOM LIKU I PROFESIONALNOSTI!" Kolege se oprostile potresnom porukom od ubijene Sonje

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu juče je saslušan Nemanja Š. (41) zbog sumnje da je u petak uveče ubio vanbračnu suprugu Sonju Radoš (50), direktorku u jednoj PR kompaniji i zaovu poznate voditeljke Ane Pendić Radoš, koju je prethodno zlostavljao.

Osumnjičeni je, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogtradu, izneo svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Nemanji Š. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog toga što mu se na teret stavlja delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti, što je sudija i učinio.

ubistvo sonje r. na voždovcu
ubistvo sonje r. na voždovcufoto: Kurir

Osumnjičenom se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor!

Udarac u glavu

Nemanja Š. je osumnjičen da je 21. juna uveče, posle verbalne rasprave, rukama i nogama naneo više udaraca Sonji Radoš po telu, kao i najmanje jedan udarac u glave čvrstim predmetom. Od zadobijenih povreda Sonja je, kako se navodi u saopštenju, preminula.

- Sumnja se, takođe, da je Nemanja Š. kontinuirano, od zasnivanja vanbračne zajednice, u prethodnih deset godina zlostavljao svoju partnerku tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje i druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima - navodi se u saopštenju.

Inače, u okviru istrage policija će pregledaće snimke koje su napravile kamere instalirane na ulazu u zgradu u beogradskom naselju Voždovac u kojoj dogodio zločin. Pregledom snimaka policija želi da utvrdi kretanje osumnjičenog kobne večeri i druge detalje koji bi mogli da pomognu u slaganju kockica stravičnog zuločina.

- Biće, takođe, ispitane komšije koje bi mogle da ukažu kakav su odnos imali žrtva i osumnjičeni, a biće veštačeni i telefoni supružnika kako bi se utvrdilo da li su imali neke nesuglasice zbog kojih je možda došlo do jezivog nasilja sa smrtnim ishodom - kaže izvor Kurira.

stan u kom je ubijena sonja r.
stan u kom je ubijena sonja r.foto: Kurir

Neverica u firmi

Ubistvo Sonje Radoš bolno je odjeknulo i u kompaniji u kojoj je radila i koja se dirljivim rečima oprostila od nje.

- U neverici pokušavamo da shvatimo zašto je naš veliki tim ostao bez tako važnog stuba, koleginice, mentorke i prijateljice, koja je dodirnula živote svakog od nas. Sonja je bila integralni deo kompanije i u našim prostorijama od danas više ništa nije isto. Divili smo se podjednako profesionalizmu, kao i toploj i blagoj prirodi Sonje Radoš, učili smo od nje i svi zajedno rasli. Uvek spremna da pomogne, sa osmehom i strpljenjem, osvojila nas je kao predivan kolega i još bolja osoba. Sonju je lako bilo zavoleti i zato teško pristajemo da poverujemo u ovu strašnu stvarnost. Najdraža Sonja, zauvek ćeš nam nedostajati, tvoje "dobro jutro" svakog dana i tvoj lik ostaju da žive zauvek u našim srcima i našim mislima. Mirno putuj, draga koleginice i znaj da si u živote čitavog tima unela radost i dobrotu - piše u potresnoj objavi na Fejsbuk stranici ove PR kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track