"MOZAK MU JE OTKAZAO, OČI POBEGLE NAGORE, OSTAO JE LUD!" Jezivo svedočenje srpskog zatvorenika o stravičnoj sceni iz ćelije
Foto: Profimedia

kurir televizija

"MOZAK MU JE OTKAZAO, OČI POBEGLE NAGORE, OSTAO JE LUD!" Jezivo svedočenje srpskog zatvorenika o stravičnoj sceni iz ćelije

Crna Hronika -

Đorđe Vasiljević, poznatiji kao Atila, važi za jednog od najinteligentnijih srpskih kriminalaca sa koeficijentom inteligencije od čak 141. Tokom svoje kriminalne karijere, prekršio je 122 od 317 članova krivičnog zakona Republike Srbije i proveo je 13 godina iza rešetaka.

Nakon što je 2015. godine izašao iz zatvora, Vasiljević se preselio u jedno malo mesto gde živi sa svojom porodicom. Njegov najveći cilj sada je da izvede na pravi put svoje četvoro dece.

Đorđe Vasiljević Atila
foto: Kurir Televizija

Dok je bio na izdržavanju kazne, Vasiljević je napisao knjigu "Dosije Atila". Takođe, drži predavanja o teškoćama resocijalizacije nakon izlaska iz zatvora, pokušavajući da pomogne drugima da ne ponove njegove greške.

U gostovanju u emisiji "Crna hronika" otkrio je kakav je život osuđenika u zatvoru, ali i kako je uspeo da se spase od sigurnog ludila.

- Ostao sam očuvan, što bi rekla moja ćerka, nakon izlaska iz zatvora. Imao sam priliku da budem krevet do kreveta sa čovekom koji je uveče legao normalan i ujutru se probudio lud. Pobegle su mu oči nagore, počeo je da priča nevezano, pogubio se i tako ostao lud. Ja sam shvatio da mozak može da otkaže od tog silnog stresa ni iz čega. Imao sam priliku da mi je od batina otkazala kičma i tada sam shvatio da sam ranjiv. Trudio sam se tada da ne poludim na način da nisam funkcionalan, bar tako da se ogradim. Negde ta knjiga mi je pomogla da ne poludim - rekao je Vasiljević.

01:48

UVEČE LEGAO NORMALAN, UJUTRU SE PROBUDI LUD: Pobegle mu oči i pogubio se! Jeziva ispovest o osuđeniku KOJI NIJE PREŽIVEO TORTURU

Vasiljević se osvrnuo i na trenutnu kaznenu politiku, ističući njene nedostatke i nadajući se da će njegova knjiga pomoći u prevenciji kriminala.

- Sa druge strane slušam kako će da podižu kaznenu politiku. Već ova je dovoljna, pogrešna i dovoljna. Nema potrebe da dižemo i sada su na doživotnima. Nadao sam se da će ta knjiga napraviti bar kakvu takvu prevenciju i čini mi se da to i radi. Nailazim na ljude na rampama, pumpama, kioscima koji kažu sjajno je to što pričaš, evo moj sin ili ćerka su baš to rekli drugaru i hteo bi da te upozna. Znači izgleda da uspevam da doprem. Svaki do koga dopremo je jedan više na slobodi, a jedan manje tamo - rekao je Vasiljević.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima. Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:00

ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja