NA BATROVCE STIŽE AUTO, STRANE TABLE, UNUTRA DVOJICA... Ni u tegli krema, ni u čarapama! Evo gde su maštovito sakrili devize FOTO
Foto: Carina Srbije

zaplena na granici

NA BATROVCE STIŽE AUTO, STRANE TABLE, UNUTRA DVOJICA... Ni u tegli krema, ni u čarapama! Evo gde su maštovito sakrili devize FOTO

Crna Hronika -

Carinski službenici su tokom proteklog vikenda, u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši 20.000 švajcarskih franaka i tovar kozmetike, čija je vrednost procenjena na skoro 10.000 evra.

Slučaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je 23. juna 2024. godine na ulazu u zemlju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica muškaraca.

Mada su prijavili samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca, carinici su detaljnim pregledom automobila, u servisnoj knjižici, koja se nalazila u kaseti ispred suvozačkog sedišta, pronašli i 20.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

Carina, zaplena, krijumčarenje
foto: Carina Srbije

Neprijavljene devize su zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Carina, zaplena, krijumčarenje
foto: Carina Srbije

Dva dana ranije je na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš zaplenjeno oko 800 različitih kozmetičkih proizvoda, čija je vrednost procenjena na gotovo 10.000 evra.

Slučaj je otkriven prilikom detaljne kontrole automobila strane registracije, kojim su putovala dvojica muškaraca, koji su takođe tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje.

1 / 3 Foto: Carina Srbije

Ispod kofera i torbi u prtljažniku pronađene su kutije sa kozmetičkim preparatima, u količini koja predstavlja robu trgovačkog karaktera, zbog čega su i roba i vozač predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track